Chirobosje in Dadizele wordt grondig aangepakt in oktober

Het 'Chirobosje' wordt een speelzone. © Jan STRAGIER
Redactie KW

De heraanleg van het ‘Chirobosje’ vlakbij het parochiaal centrum Den Ommegank in Dadizele start in oktober. De gemeenteraad van Moorslede keurde donderdagavond het bestek goed.

De kostprijs is geraamd op 123.781,19 euro, btw inbegrepen. Het gaat om een ontwerp van Buro Bossaert uit Moorslede. Het gemeentebestuur wil het ‘Chirobosje’ vlakbij het parochiaal centrum Den Ommegank in Dadizele omvormen tot een plaats waar kinderen kunnen spelen in de vrije natuur met respect voor de omgeving. Het zal daarom grondig aangepakt worden. De gemeenteraad keurde hiervoor in september vorig jaar een overeenkomst met de dekenij Menen goed.

Ook de dreef aan de toegang van het openbaar domein Mariënstede wordt verbeterd. “De renovatie is noodzakelijk, er zijn veel zieke en kaprijke populieren”, aldus schepen van Leefmilieu Ward Gillis (PRO). “Bedoeling van de heraanleg van het Chirobosje is het openbaar te maken om zo één geheel te vormen met het domein Mariënstede.”

Het ‘Chirobosje’ en de dreef krijgen een openbaar karakter. Het ‘Chirobosje’ wordt een speelzone, wat ook goed nieuws is voor de Chiro. De dreef wordt toegankelijk voor wandelaars. Er zijn zitbanken voorzien. De investeringen worden verdeeld onder de twee partijen. De gemeente betaalt twee derden, de parochie één derde met een maximum van 40.000 euro.

De gemeente krijgt een subsidie van 50.000 euro in het kader van ‘Natuur in je buurt’ waarvoor het Agentschap Natuur en Bos een projectoproep deed. Begin maart was er een infovergadering voor onder meer de omwonenden en Chiro.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier