Chinese ambassadeur te gast in Wielsbeke

Op de foto van links naar rechts: gemeenteraadsvoorzitter Carlos Verbrugghe, schepenen Rachida Abid, Daisy Haydon en Filiep De Vos, gouverneur Carl Decaluwé, ambassadeur Cao Zhingming en burgemeester Jan Stevens. © GF
Redactie KW

De Chinese ambassadeur cao Zhongming was afgelopen vrijdag te gast in Wielsbeke. De provincie onderhoudt goede contacten met China. In dat kader bezocht hij onze gemeente. Burgemeester Jan Stevens (CD&V) was verrast, maar opgetogen door zijn bezoek.

“In eerste instantie zou hij enkel naar het Ooigems groenten- en fruitbedrijf Crop’s gaan. Op vraag van de provinciegouverneur lieten we de ambassadeur iets meer van onze gemeente tonen. We brachten een bezoek aan Bibox, de bib in de kerk.”

Het doet de burgemeester deugd bezoek te krijgen van de ambassadeur. “Dat wil heel wat zeggen voor een kleinere gemeente. De ambassadeur is een heel bescheiden, losse man. Daarom sloten we de namiddag af met een pint in café Christen Volkshuis. Iets wat je niet direct verwacht van een ambassadeur”, besluit de burgemeester.

(NVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier