Bissegem

In Bissegem werd iedereen bij het binnenkomen gevraagd voor welk stembureau ze kwamen. Bij het ene bureau was de wachtrij al iets langer dan bij het andere, maar doordat de verdeling tussen de verschillende bureaus al bij het begin gedaan werd, verliep alles ordelijk.

Marke

In Marke was er echter grote chaos in het OC. Daar kwam iedereen samen in de gang, en niemand ving de mensen op. Nu en dan werd er geroepen dat de mensen voor een bepaald stembureau mochten doorkomen, maar iedereen stond er anders door elkaar.

De mensen spraken ronduit hun ongenoegen uit, dat het vorige keer veel beter georganiseerd was. Er zijn verschillende deuren die naar de grote zaal leiden, maar slechts 1 deur was geopend (en dan nog maar de helft van een dubbele deur). Veel kiezers vonden het raar dat niet de verschillende ingangen van de zaal geopend waren naar een bepaald bureau toe. We vernamen ook dat enkele computers niet werkten.

Bellegem

In Bellegem kampte men met een enorm parkeerprobleem. Er is al niet veel parking rond het OC en rond de nabijgelegen kerk. Bovendien vond om 9 uur de eerste communie van 39 kinderen plaats in de kerk. De mensen moesten ver te voet, zowel deze die naar de kerk als naar het OC moesten.

Sociale media

Op facebook vonden we ook al diverse reacties rond het stemgebeuren in het Kortrijkse. Een greep uit het 'aanbod':

- "In het kiesbureau in de De Rudderlaan was er een slechte organisatie en veel te veel bureaus in een kleine ruimte."

- "In wzc Sint-Jozef was ook alles slecht georganiseerd. Ze stonden zelfs nog verkeerd aan te schuiven ook."

- "Kiezen in Heule. Gelukkig dat de brandweervrijwilligers het heft in handen namen om de onmogelijke stadsorganisatie volledig te wijzigen. Extra deur. Wachtrijen gehalveerd. Thanks."

- "Enorme chaos in sporthal HIEPSO bij de stembureaus: wanordelijke organisatie, rijen wachtenden, mensen die onwel worden, overbevolkte gangen en bureaus. 10 kiesbureaus in 1 sporthal is teveel"

Er gaan verschillende stemmen op om de kiesbureaus op meer verschillende plaatsen te organiseren, en minder te centraliseren.

BissegemIn Bissegem werd iedereen bij het binnenkomen gevraagd voor welk stembureau ze kwamen. Bij het ene bureau was de wachtrij al iets langer dan bij het andere, maar doordat de verdeling tussen de verschillende bureaus al bij het begin gedaan werd, verliep alles ordelijk.MarkeIn Marke was er echter grote chaos in het OC. Daar kwam iedereen samen in de gang, en niemand ving de mensen op. Nu en dan werd er geroepen dat de mensen voor een bepaald stembureau mochten doorkomen, maar iedereen stond er anders door elkaar.De mensen spraken ronduit hun ongenoegen uit, dat het vorige keer veel beter georganiseerd was. Er zijn verschillende deuren die naar de grote zaal leiden, maar slechts 1 deur was geopend (en dan nog maar de helft van een dubbele deur). Veel kiezers vonden het raar dat niet de verschillende ingangen van de zaal geopend waren naar een bepaald bureau toe. We vernamen ook dat enkele computers niet werkten.BellegemIn Bellegem kampte men met een enorm parkeerprobleem. Er is al niet veel parking rond het OC en rond de nabijgelegen kerk. Bovendien vond om 9 uur de eerste communie van 39 kinderen plaats in de kerk. De mensen moesten ver te voet, zowel deze die naar de kerk als naar het OC moesten.Sociale mediaOp facebook vonden we ook al diverse reacties rond het stemgebeuren in het Kortrijkse. Een greep uit het 'aanbod':- "In het kiesbureau in de De Rudderlaan was er een slechte organisatie en veel te veel bureaus in een kleine ruimte."- "In wzc Sint-Jozef was ook alles slecht georganiseerd. Ze stonden zelfs nog verkeerd aan te schuiven ook."- "Kiezen in Heule. Gelukkig dat de brandweervrijwilligers het heft in handen namen om de onmogelijke stadsorganisatie volledig te wijzigen. Extra deur. Wachtrijen gehalveerd. Thanks."- "Enorme chaos in sporthal HIEPSO bij de stembureaus: wanordelijke organisatie, rijen wachtenden, mensen die onwel worden, overbevolkte gangen en bureaus. 10 kiesbureaus in 1 sporthal is teveel"Er gaan verschillende stemmen op om de kiesbureaus op meer verschillende plaatsen te organiseren, en minder te centraliseren.