Chantal Vande Vyvere betwist geldigheid voordrachtaktes op installatie Ardooise gemeenteraad

© JC
Redactie KW

Chantal Vande Vyvere, tweede schepen in de vorige legislatuur, werd binnen de Groep 82 niet meer aangeduid als schepen. Woensdag legde ze op de installatievergadering van de gemeenteraad wel de eed als gemeenteraadslid af. Nadien bezorgde ze de pers een brief waarin ze via een advocaat de voordrachtaktes van de voorzitter van de gemeenteraad en het bijzonder comité van de sociale dienst betwist.

Of Chantal Vande Vyvere, nu ze geen schepen werd, de eed zou afleggen als gemeenteraadslid voor de Groep 82 was vooraf niet duidelijk, maar dat deed ze woensdagavond wel. Onder groot applaus van familie, vrienden en een deel van het talrijk opgekomen publiek.

Na de installatievergadering wilde ze geen commentaar geven aan de pers, maar gaf wel een brief af waarin ze via een advocaat de geldigheid van de voordrachtaktes van de kandidaat-voorzitter van het bijzonder comité van de sociale dienst en, voor de kandidaat-voorzitter betwist. “Mijn cliënte wil opmerken dat voornoemde voordrachtaktes door haarzelf en meerdere andere verkozen (minstens 7) ondertekend werden door middel van een list en op een bedrieglijke wijze”, schrijft meester Vereecke. “Er werden bedrieglijke feiten gepleegd, niet alleen ten aanzien van Chantal Vande Vyvere, maar ook tegenover degenen die de voordrachtaktes aanvankelijk blanco hebben ondertekend. Als het schepencollege geen gevolg heeft aan dit schrijven, zal Chantal Vande Vyvere klacht indienen bij de Raad voor Verkiezingsbetwistingen,”

Burgemeester Karlos Callens stelde de verkiezing van de voorzitter van de gemeenteraad uit tot een volgende gemeenteraad, maar Terry Callens werd wel voorgedragen en verkozen tot voorzitter van het bijzonder comité van de sociale dienst.

Krist Soenens, Véronique Buyck en Kathleen Verhelle legden de eed af als schepen.

(IB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.