Champagneweekend en Magisch Middelkerke zullen doorgaan in Middelkerke dit najaar

Schepen Tom Dedecker en burgemeester Jean-Marie Dedecker blikken voor- en achteruit. (foto LC)
Paul Bruneel

Nadat we met enkele horecazaken enkele weken geleden al een balans opmaakten over de afgelopen zomer wierp het schepencollege nu ook een terugblik. Ook hier wordt gesteld dat de zomer 2020 geen normale zomer was, maar dat alles al bij al nog meeviel.

“De verhuurkantoren hebben een betere zomer achter de rug dan algemeen verwacht en ze zijn hierdoor voorzichtig positief”, zegt schepen voor toerisme Tom Dedecker. “Ook de vooruitzichten voor de nazomer en de kersperiode zien er niet slecht uit. Het is wel zo dat de kortere weekverblijven in de lift zitten.”

Burgemeester Jean Marie Dedecker merkt nog op dat er geen noemenswaardige incidenten zijn geweest in de gemeente: “We hebben alles in het werk gesteld om het zo veilig mogelijk te maken en te houden en uiteindelijk zijn er in totaal 11 coronaboetes uitgeschreven wegens het niet naleven van de coronamaatregelen. Een ervan was een alleenstaand incident waarbij de veiligheidsdiensten werden bespuwd. Alle maatregelen samen hebben de gemeente in totaal wel een miljoen euro gekost.”

De burgemeester heeft het hier onder meer over de verlaging van de terrastaksen en de specifieke maatregelen ter ondersteuning van de lokale economie. De activiteitenkalender die anders tijdens de zomermaanden en de herfst propvol zit, kreeg het hard te verduren en heel wat evenementen werden afgelast.

Hupsakee

Schepen voor Toerisme Tom Dedecker: “De dienst toerisme en evenementen werkte tweer een alternatief uit en Expeditie Hinterland en Hupsakee waren echt wel succesvol. Dit gebeuren bracht het hinterland in beeld en op diverse plaatsen werden speel- en picknickplekjes voorzien. Ook de kajaktochten kenden heel wat bijval. Ook Hupsakee, het toegankelijke vakantieboekje oogstte heel wat succes. Het boekje ging 45.000 maal over de toonbank. Het succes van Expeditie Hinterland heeft het pad geëffend om nog meer acties te ondernemen om de bekendheid en de aantrekkingskracht van het hinterland te versterken. Hupsakee wordt het vaste evenementenconcept voor de kortere schoolvakanties.”

Spiegeltent

Er werd ook uitgekeken naar wat er de komende maanden nog in Middelkerke mag worden verwacht. In eerste instantie is dat het Champagneweekend op 13, 14 en 15 november. “Dat zal plaatsvinden op het Epernayplein. Er wordt een verwarmde spiegeltent geplaatst en in tijdsloten van anderhalf uur zullen telkens 200 mensen binnengelaten worden. Deze worden bediend aan tafel en kunnen van daaruit een bestelling champagne doorgeven.”

“Op het Casinoplein zullen twee glazen containers van de champagneboeren opgesteld staan en daar zullen de mensen hun bestelling kunnen ophalen. De traditionele degustaties zullen plaatsvinden in de Papillon op de hoek van de Leopoldlaan en de Parijsstraat”, geeft Tom Dedecker nog mee. Ook tijdens de eindejaarsperiode valt een en ander te beleven in Middelkerke want Magisch Middelkerke zal tussen 18 december en 4 januari plaatsvinden. Het epicentrum van Magisch Middelkerke ligt in het Normandpark.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier