CD&V zonder eerste schepen Geert Vandewynckel naar de kiezer in Heuvelland

Redactie KW

Eerste schepen Geert Vandewynckel (38) zal bij de komende gemeenteraadsverkiezingen geen kandidaat meer zijn voor de CD&V in Heuvelland. Dat werd vanavond in onderling overleg beslist en wordt ons gemeld door burgemeester Bernard Heens, die de lijst opnieuw zal aanvoeren.

“Het motief van deze beslissing ligt in het groeiende verschil in visie over het te voeren beleid op verschillende vlakken”, aldus nog de mededeling. Iets wat al langer dan vandaag duidelijk aan het worden was, maar nu is de bom blijkbaar gebarsten. Het meningsverschil is alvast niet zo’n best nieuws voor de CD&V, want Vandewynckel haalde bij de vorige verkiezingen toch ruim 900 stemmen.

Geert Vandewynckel is zelfstandig landbouwhelper en afkomstig uit Nieuwkerke. Hij is getrouwd met Katleen Van Landschoot. Zo’n vijf jaar geleden nam het gezin zijn intrek in de gebouwen van de vroegere Speelberg in Wulvergem. Op 21-jarige leeftijd, hij was toen CVP-jongerenvoorzitter, stond hij in 1994 voor de eerste keer op de gemeenteraadslijst en was meteen verkozen. Na de verkiezingen van 2000 werd hij schepen. Op vandaag is hij schepen van o.m. ruimtelijke ordening, landbouw en milieu, cultuur, toerisme en communicatie. (JRE)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West, van vrijdag 1 juni 2012.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.