CD&V stelt in Oostkamp kandidaten voor de provincieraadsverkiezingen voor

Hendrik Bogaert, Hilde Decleer, Ellen Goes, Els Roelof, Bart Naeyaert, Rubben Strobbe en Bert De Brabandere. © GST
Redactie KW

Op het CD&V-ontbijt in Oostkamp werden de negen kandidaten uit het kiesdistrict Brugge voor de provincieraadsverkiezingen van 14 oktober voorgesteld. De lijst wordt getrokken door Bart Naeyaert uit Torhout.

Op plaats 2 staat Hilde Decleer uit Brugge, op 3 vinden we Rubben Strobbe uit Beernem en op plaats 4 staat Els Roelof uit Oostkamp. De 5e plaats wordt ingenomen door Bert De Brabandere uit Knokke-Heist, gevolgd door Ellen Goes uit Zedelgem op plaats 6. Pieter Marechal uit Brugge neemt de 7e plaats voor zijn rekening en Eveline Van Quekelberghe uit Damme prijkt op plaats 8. De lijst voor het kiesdistrict Brugge wordt afgesloten door lijstduwer Hendrik Bogaert uit Jabbeke.

“Met deze negen mensen willen we een sterke en blijvende impuls geven binnen de provincie”, weet lijsttrekker Bart Naeyaert te vertellen. “We willen een overkoepelende factor zijn naar de gemeente toe. Met voorbeelden zoals Westtoer en andere provinciale initiatieven bieden we een grote meerwaarde.”

Verder wil CD&V verder inzetten op de groendomeinen en groenassen in de provincie, een versterking van het landbouwbeleid, een bruisend platteland en leefbare dorpen, een sterk waterbeheer in de provincie, West-Vlaanderen toeristisch nog meer op de kaart zetten en zorg dragen voor het erfgoed.

“Net zoals in Oostkamp willen we ook sterk inzetten op fietsroutes en fietsondersteunende initiatieven”, weet Els Roelof te vertellen. “Mobiliteit is een zeer bepalend gegeven voor veel mensen en we moeten daar over de gemeentegrenzen aan verder werken. Want een fietsroute stopt niet aan de gemeentegrenzen.”

(GST – foto GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier