CD&V Oudenburg heeft moeilijk jaar achter de rug

Redactie KW

Vrijdagavond vond in Oudenburg de nieuwjaarsreceptie van CD&V regio Oostende plaats. Het was vooral uitkijken naar gastspreker Sammy Mahdi, jongerenvoorzitter van de partij.

CD&V Oudenburg heeft een moeilijk jaar achter de rug. De partij werd na de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 voor het eerst naar de oppositiebanken verwezen. Oppositie voeren is voor de negen verkozenen niet evident.

“Oppositie voeren moet je leren”

“Inderdaad niet simpel om na zoveel jaar aan de andere kant te zitten”, zegt voorzitter Stephan Blontrock. “Wij zijn niet gewoon om oppositie te voeren. 2019 was geen gemakkelijk jaar voor ons. We moeten nog groeien in onze nieuwe rol. Oppositie voeren moet je leren. We zullen vanaf nu de beloftes uit het meerjarenplan goed in het oog houden en er op toezien wat er allemaal gerealiseerd wordt. Trouwens, veel van wat het voorbije jaar gefinaliseerd werd, waren realisaties van CD&V”, aldus nog Stephan Blontrock.

Fractieleider Peter Velle, die 24 jaar schepen en zes maanden burgemeester was, heeft ervaren dat het niet simpel is om naar de oppositie verwezen te worden. “Ik zat de helft van mijn leven aan de andere kant. Dit is een nieuwe rol voor ons, een die we niet kenden. We moeten het beleid nu uit een andere hoek bekijken.

Bemoedigende speech van Sammy Mahdi

“Dat ik nu die andere rol moet opnemen, daar heb ik geen moeite mee”, aldus Peter Velle. “Wel met het feit dat het nieuwe bestuur meer aan marketing doet dan aan beleid. Om te scoren zetten ze zichzelf schaamteloos in de kijker, ook met zaken waar ze geen verdienste aan hebben.”

“Zelf heb ik nu geen minder fijn leven dan voordien. Ik kan dit goed van me afzetten, want ik heb me nooit vast gehouden aan een titel. Er is nog een ander leven buiten de politiek”, besluit de fractieleider van CD&V, die vandaag volop aan de verdere renovatie van ‘t Spaans Tolhuis bezig. Het was tijdens de nieuwjaarsreceptie vooral uitkijken naar gastspreker Sammy Mahdi, jongerenvoorzitter van de partij. Hij stak het plaatselijke bestuur een hart onder de riem met een bemoedigende speech.

(LIN)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.