CD&V Heuvelland vraagt uitbreiding Gecoro maar krijgt die niet

Geert Debergh. © EF
Redactie KW

Geert Debergh vroeg in naam van zijn partij CD&V Heuvelland op de gemeenteraad naar een aanpassing van het aantal leden van de Gecoro van 7 naar 9 maar kreeg die uiteindelijk niet.

“De wijziging zoals jullie nu voorzien voldoet niet aan de wettelijke bepalingen, we zoudende hele samenstelling moeten overdoen om dat in orde te krijgen,” duidt schepen Wieland De Meyer de beslissing. CD&V Heuvelland had graag een uitbreiding gezien met een vertegenwoordiger van de werknemers en een extra deskundige. “In een gemeente die minder dan 10.000 inwoners telt mag de Gecoro uitgebreid worden naar 9. Er is trouwens in het infoblad een oproep tot kandidaatstelling van de werknemers verschenen en er is effectief ook een kandidaat geweest”, aldus Geert Debergh. De vraag naar uitbreiding komt er te laat.

“De samenstelling werd vastgesteld eind januari. Er werd ondertussen al afgestemd met de voorzitter en de eerste vergadering half maart is gepland.” Tijdens de legislaturen 2001-2012 waren er wel vertegenwoordigers van de werknemers opgenomen. “Dit was iemand van de vakbonden, namelijk het ACV en het ABVV. Deze werden echter niet meer opgenomen in de vorige legislatuur, omdat ze quasi nooit aanwezig waren en dus weinig inbreng hadden. Ze werden vervangen door een deskundige als een architect of ruimtelijk planner“, besloot de schepen.

(MD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.