CD&V-gemeenteraadslid Els Leysen stapt na zestien jaar uit de gemeenteraad in Ingelmunster

Els Leysen tussen haar collega-gemeenteraadsleden van CD&V Filip Blanckaert (links), Jan Defreyne, Sabine Lampaert en Bart Buyse (rechts). © FODI FODI
Redactie KW

Op het einde van de gemeenteraad in Ingelmunster vroeg Els Leysen het woord. Het CD&V-raadslid liet aan de raadsleden van de meerderheid De Brug/N-VA & Open VLD, én ook aan Vooruit weten dat ze stopt met de politiek en dit na zestien jaar inzet.

Els, getrouwd met Steve Couckhuyt, mama van Ward, Lise en Lore uit de Hinnebilkstraat in Ingelmunster kreeg de politieke microbe mee van haar pa Stan Leysen. In 2006 werd ze voor de eerste keer verkozen voor CD&V. In 2012 werd ze nogmaals verkozen en in 2018 kwam ze in de gemeenteraad in opvolging van Geert Verstraete.

“Maar na zestien jaar is het bobijntje af”, bekent Els. “Het was ook niet zo plezant om plots in de oppositie verzeild te geraken, na twee opdoffers van verkiezingen. Ik heb geen spijt dat ik geen CD&V-schepen werd. Helemaal niet. Ik heb mij immers altijd als gemeenteraadslid ten volle kunnen inzetten, én dat was voor mij het belangrijkste.”

“Mijn grootste ontgoocheling? Dat blijft toch wel dat we tot twee keer toe een grote opdoffer te verwerken kregen met het CD&V. Maar ook daaruit moeten we leren, en vooruit kijken naar de toekomst. Voor mezelf is dat geen plotse keuze. Ik zat er al langer mee in m’n hoofd. Ik voelde immers dat ik mij niet meer voor 100 % kon inzetten. Als dit zo is, dan moet je een correcte beslissing nemen, én de kansen geven aan anderen. Ik blijf geloven in de toekomst van de partij en ik zal hen ook blijven steunen”, reageert Els, die door haar eigen partij in de bloemetjes werd gezet.

Burgemeester Kurt Windels (De Brug/N-VA & Open VLD) bedankte voor zoveel inzet. Hij vond het spijtig dat Els vertrok. “Iemand met zoveel ervaring.” Enigo Vandendriessche van Vooruit sprak over een ‘trouwe partijsoldaat’. Wie er Els bij CD&V opvolgt, is voorlopig nog niet geweten. (PADI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.