CD&V-fractie geeft forfait voor gemeenteraad

© LIN
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

De voltallige CD&V-fractie kwam woensdagavond niet opdagen voor de gemeenteraadszitting en geeft hiervoor als reden het verhoogde risico op besmetting met corona.

“We hadden als fractie gisteren een gesprek met de stadsdirecteur en deze middag ook met de voorzitter van de gemeenteraad waarbij we onze bezorgdheid uitdrukten in verband met de locatie voor de OCMW- en gemeenteraad. We vinden het lokaal dienstencentrum Biezenbilk in de huidige omstandigheden een miscast als locatie”, stelt fractieleider van CD&V Peter Velle.

“Enkele leden van onze fractie zijn risicopatiënt en anderen wensen zich om persoonlijke redenen niet aan het minste risico bloot te stellen”, legt Peter Velle de beslissing uit.

Nabij rust- en verzorgingstehuis

“Nog anderen hebben momenteel huisgenoten in quarantaine, waarbij het voor deze leden deze late namiddag nog na het inwinnen van medisch advies ten sterkste afgeraden wordt naar een OCMW- of gemeenteraad te trekken, zeker wanneer deze plaatsvindt in een dienstencentrum bij een rust- en verzorgingstehuis. Ook buiten de OCMW- of gemeenteraad houden deze mensen zich strikt aan een zo risicoloos mogelijk gedrag en mijden fysieke bijeenkomsten.”

“Daarenboven heeft onze fractie het sterkste voorbehoud bij de keuze om in tijden van exploderende coronacijfers de switch te maken van cultureel centrum Ipso Facto als locatie voor de raadzitting naar het dienstencentrum bij het woonzorgcentrum. Ook dit argument speelt voor onze fractie sterk mee.”

Niet onbezonnen

“We beseffen terdege dat de definitieve beslissing kort dag is, maar menen met ons voorbehoud gisteren en ook nog deze middag en de ons inhalende realiteit niet dat dit een onbezonnen beslissing is”, zegt Peter Velle.

“We meenden dat, zoals we aangaven, het verstandiger was de vergadering digitaal of op een andere locatie te laten plaatsvinden of in extremis uit te stellen, maar staan uiteraard open voor nieuwe datum voor deze en/of andere gemeenteraden, waarbij gezien de snel wijzigende situatie liefst digitaal, of in Ipso facto vergaderd wordt, eventueel zonder publiek”, besluit de CD&V-fractieleider.

Fysiek vergaderen kan

“Als gemeenteraadsvoorzitter wens ik te benadrukken dat de zaal coronaproof is ingericht. De tafels staan ver uit elkaar, de maximumcapaciteit van de zaal is zeker niet bereikt”, reageert gemeenteraadsvoorzitter Stefaan Reynaert.

“Er is vandaag geen lockdown van kracht waardoor fysiek vergaderen toegestaan is als het veilig kan en dat is hier het geval.”

“We zijn zeer laat ingelicht dat CD&V niet zou komen opdagen, waardoor geen tijd meer was om de zitting anders te organiseren. Jammer, gezien de uitgebreide agenda”, vindt Stefaan Reynaert.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten