CD&V Brugge wenst geen verkaveling van de Jan Breydel-site meer

Stefan Vankerkhoven

Als CD&V na de gemeenteraadsverkiezingen opnieuw deel uitmaakt van het Brugs stadsbestuur, wil het zijn toekomstige coalitiepartner overtuigen om het Jan Breydelstadion in Sint-Andries niet te verkavelen.

Met andere woorden : lijsttrekker Dirk De fauw verlaat de piste om met de opbrengst van de verkaveling van een aantal voetbalvelden de realisatie van een multifunctionele sportsite – lees : een kleiner stadion voor Cercle – te financieren.

“Er is al een tekort aan gemeentelijke voetbalvelden en in het andere geval zouden we akkers en weiden in Sint-Kruis moeten opofferen voor het voetbal”, zegt Dirk De fauw. Hij vindt dat de Stad maar een lening moet aangaan of zijn spaarpotje moet aanspreken voor Olympia.

Mobiliteit

Wat Sint-Andries betreft, eist CD&V dat de Torhoutse en de Gistelse Steenweg enkel nog dienen voor lokaal verkeer. “Geen enkele automobilist zou nog naar de Smedenpoort mogen rijden, maar moet de Expresweg naar de Bevrijdingslaan nemen”, zegt Dirk De fauw.

Voor Sint-Andries dringt een heraanleg van de koning Albert I-laan zich op tot groene boulevard, met veilige fietsroute via het park Bloemenoord naar VIVES. Franky Demon droomt van een light rail van Kinepolis naar Zeebrugge, met slimme halte aan het toekomstig nieuw Clubstadion in Sint-Pieters. Hij hoopt dat minister Ben Weyts in Steenbrugge kiest voor een nieuwe hoge brug in de bocht én twee fietsersbruggen. Hilde Decleer ijvert voor een betere benutting van de Veemarkt en een opwaardering van het industrieterrein Wagelwater.

Slogan

Thuis in Brugge wordt de slogan van CD&V voor de gemeenteraadsverkiezingen. “Brugge moet en stad worden, war iedereen zich thuis voelt : jong oud, autochtonen en nieuwkomers, mobiele en minder mobiele Bruggelingen”, besluit Dirk De fauw. Oranje zetels worden de ‘oranje’ drad in de campagne. (SVK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.