CD&V Blankenberge voorstander van burgerbudget

Sandy Buysschaert: "We willen een beleid voeren dat tussen de mensen staat in plaats van boven de mensen." © WK
Redactie KW

CD&V Blankenberge is voorstander van de invoering van een burgerbudget na de verkiezingen.

Daarmee zouden ideeën van de bevolking gerealiseerd kunnen worden. “De voorbije legislatuur hebben we vanuit de bevolking heel wat petities en protesten zien passeren tegen beleidsbeslissingen. Een belangrijke oorzaak daarvan was het gebrek aan dialoog”, motiveert lijsttrekker Sandy Buysschaert.

De oppositiepartij maakt er zelf daarom meteen ook een beleidspunt van voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. “Met CD&V willen we een beleid voeren dat tussen de mensen staat in plaats van boven de mensen. Beleid voeren samen met de inwoners, dàt is het beleid dat we de komende jaren willen zien”, klinkt het.

Inspraakvergaderingen en adviesraden

CD&V wil de Blankenbergenaar kortom veel meer betrekken bij het beleid. Concrete ideeën die de partij daarvoor aanreikt, is bijvoorbeeld het opzetten van een continue dialoog met behulp van een app en het uitrekken van een burgerbudget om ideeën van de inwoners te realiseren.

Via een jaarlijkse wedstrijd en door jaarlijks een bedrag te reserveren in het stadsbudget willen we onze inwoners de kans geven om zelf ideeën en voorstellen te doen die de levenskwaliteit in hun stad of wijk vergroten. Een jury, waar behalve de politieke fracties ook burgers in vertegenwoordigd zijn, kunnen dan oordelen over de ingezonden voorstellen”, aldus Buysschaert, die met CD&V ook pleit voor echte inspraak. “Infovergaderingen moeten evolueren naar inspraakvergaderingen en adviesraden moeten terug naar hun kerntaak: advies geven aan het beleid.”

(WK)