CD&V 4.0 in Kortrijk wil verbinden

We herkennen v.l.n.r. Steven Cottegnie, Ruben Samain en Jelle Dejonckheere. © AXV
Redactie KW

CD&V 4.0 trekt in Kortrijk met vier krachtlijnen naar de gemeenteraadsverkiezingen. “We werken rond de thema’s buurt, lokale economie, gezin en groen”, stellen Christine Depuydt en Roel Deseyn.

CD&V 4.0, het klinkt nog altijd wat moeilijk. “Kort uitgelegd: die 4.0 verwijst naar de Industrie 4.0, waarin alle machines met elkaar verbonden zijn“, aldus Christine Depuydt, samen met Roel Deseyn en Hannelore Vanhoenacker de trekker voor de verkiezingen. “Wij focussen op de verbinding tussen alle Kortrijkzanen. Vandaar 4.0.”

“In elke buurt maken we een buurtbestuur met echte bevoegdheden en een eigen budget”

Toeval of niet, maar de partij trekt in Kortrijk ook met vier krachtlijnen naar de kiezer. Die werden in een brochure gegoten die nu overal wordt rondgedeeld. Door de kandidaten zelf, die zo een praatje kunnen slaan met de inwoners. “We geloven in de kracht van buurten“, stelt Roel Deseyn. “In elke buurt maken we een buurtbestuur met echte bevoegdheden en een eigen budget. Er komt één aanspreekpunt voor alles wat met je stad te maken heeft, in je eigen buurt.”

Economische hoofdstrad

“We investeren ook in een sterke lokale economie. Door steun te geven aan ambitieuze starters, door de mobiliteit te verbeteren, door Kortrijk opnieuw als economische hoofdstad van West-Vlaanderen op de kaart te zetten.” Christine Depuydt had het over gezinnen. “We lanceren een 4-tot-7-plan: de inwoners helpen tijdens die uren via buitenschoolse opvang, huiswerkbegeleiding, plekken waar huishoudelijke en professionele taken kunnen worden gecombineerd met de hobby’s van de kinderen. Tot slot gaan we akkoord met de betonstop. We willen een goed evenwicht tussen groen en beton in de stad. We stellen voor om in Bissegem het oude gemeentehuis te slopen en daar een groene plek te maken.”

Nieuwe kandidaten

Met Steven Cottegnie, Ruben Samain en Jelle Dejonckheere heeft CD&V 4.0 ook drie nieuwe kandidaten beet. Steven Cottegnie is 35 en woont in Bissegem. Hij is eigenaar van het dierencrematorium en hondenhotel in deze deelgemeente en wil vechten tegen dierenleed. Ruben Samain is 26 en Aalbekenaar. Hij werkt bij Alpro in Wevelgem en focust zich op het sociaal beleid. Jelle Dejonckheere, tot slot, is 23 en Heulenaar. Hij werkt bij de plaatselijke Delhaize en wil zich inzetten voor de jeugd(bewegingen).

(AXV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.