CD&V wil referendum over Steenakker en openleggen Reutelbeek in Wervik

© MV
Redactie KW

De oppositiepartij CD&V doet komende dinsdag op de gemeenteraad in Wervik het voorstel dat de stad onder de bevolking een referendum organiseert over twee belangrijke dossiers. Het gaat om de heraanleg van de Steenakker, momenteel de grootste centrumparking, en in Geluwe het idee om tegen de Sint-Dionysiuskerk een deel van de Reutelbeek weer open te leggen. De meerderheid is alvast niet van plan om in te gaan op het voorstel van CD&V.

“Deze plannen hebben grote impact op allerlei vlakken, zijn beslissingen die heel veel geld gaan kosten en waarvan de impact voor veel jaren lang onomkeerbaar is”, aldus Tom Durnez. “Het gerucht doet de ronde dat inwoners zelf bezig zijn met het verzamelen van handtekeningen voor het houden van een referendum. Hiervoor zijn drieduizend handtekeningen nodig van +16- jarige inwoners.”

“Om het democratisch proces maximaal te faciliteren en om zeker te zijn dat de plannen die de verkozen politici uitvoeren voldoende gedragen zijn door de bevolking, willen we voorstellen om als stad zelf een referendum te organiseren. Enkel via dit kanaal kan een correct en democratisch beeld weergegeven worden van onze inwoners. Participatie is voor alle politieke partijen als zeer belangrijk bevonden en iedereen wil hier ook acties voor onderschrijven en uitwerken.”

CD&V wil een referendum met twee vragen: ‘De Steenakker wordt omgevormd tot een plein met maximum 40 parkeerplaatsen voor kort parkeren. Bent u hiermee akkoord? ja/nee’ en ‘Op het kerkplein van Geluwe wordt de Reutelbeek terug opengelegd en wordt het aantal parkeerplaatsen verminderd’. Bent u hiermee akkoord? ja/nee’.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier