CD&V Wervik heeft volledige lijst klaar

Lijsttrekker Bercy Slegers. © LV
Redactie KW

CD&V heeft de volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober klaar. Alleen de volgorde staat nog niet vast. Daarvoor is het nog wachten tot na de vakantie. Fractieleider Bercy Slegers wordt in elk geval lijsttrekker.

Hendrik Ingelbeen krijgt de tweede plaats. Eerder maakte de partij al bekend dat advocaat Marc Decramer de lijstduwer wordt. Op de voorlaatste plaats staat gemeenteraadslid Filiep Vandecandelaere. Profrenner Maxime Vantomme staat dertiende.

“We hebben 12 vrouwen en 13 mannen”, aldus Bercy Slegers. “15 kandidaten doen voor de eerste keer aan de gemeenteraadsverkiezingen mee. De gemiddelde leeftijd is 46 jaar. CD&V gaat voor een heuse vernieuwing en verjonging van de lijst. Met heel veel nieuwe kandidaten actief in het verenigingsleven.”

De partij van voorzitter Yves Obin maakte ondertussen de laatste namen bekend. Annie Verhaeghe (63) uit Wervik zet haar eerste stappen in de politiek. Ze is zeer actief, vooral in enkele sociale verenigingen als Samana en het Rode Kruis, en zingt ook in het koor Asem. Gemeenteraadslid An Ghesquiere uit Geluwe is geen kandidaat meer.

CD&V werd zes jaar geleden de grootste partij maar belandde in de oppositie.

(EDB – foto a-LV)