CD&V-raadslid Bart Buyse vraagt duidelijkheid over te hoge opstap aan rotonde

© FODI
Redactie KW

Op de agenda van de gemeenteraad in Ingelmunster stonden 23 punten, maar vooral het extra agendapunt van Bart Buyse (raadslid CD&V-oppositie) en de varia-rubriek waren de meest interessantste van deze raadszitting.

Bart Buyse had het over de toegankelijkheid van de rotonde van de Oostrozebekestraat met de Ringbaan in Ingelmunster. “Enkele weken geleden zag ik hoe een mevrouw op pad was met iemand in een rolstoel. Ze had de grootste moeite om van dat verhoogde voetpad te geraken.”

“Ik ging ter plaatse kijken en vroeg meer uitleg, want die rotonde werd nog maar volledig vernieuwd. Ik zag dat het voetpad met een schuine helling afloopt naar het gras, maar met een rolstoel kan je maar moeilijk door het gras rijden.”

Drukke straat

“Mensen met een rolstoel of kinderwagen kunnen spijtig genoeg het mooie aangelegde voetpad niet volgen tot op het fietspad en zo de drukke straat op een veilige manier oversteken. Kan er signalisatie worden aangebracht, waar deze voetgangers kunnen of moeten oversteken ? Is het mogelijk om dat nog te veranderen ? En kan je met dit probleem ook rekening houden, wanneer de nieuwe rotonde met de Meulebekestraat wordt aangelegd?”

Schepen Trui Lambrecht (De Brug) reageert: “Voor mijn fractie en mezelf is de veiligheid van de zwakke weggebruiker eveneens een absolute prioriteit. We hebben uw vraag per brief doorgestuurd naar het Agentschap Wegen en Verkeer. Tot op heden ontvingen we nog geen antwoord. Wanneer er echter geen voetpaden zijn voorzien op een rotonde, mag je je als voetganger of als persoon met een beperking in een rolwagen op het fietspad begeven.”

Rotonde Meulebekestraat

Bart Buyse benadrukte nogmaals dat enkel de opstap te hoog is. Enigo Vandendriessche (SP.A-oppositie) vroeg om daar zeker aandacht aan te schenken, wanneer volgend jaar de nieuwe rotonde in de Meulebekestraat wordt aangelegd. Hij vroeg ook om daar zebrapaden aan te brengen.

Schepen Lambrecht: “Op ons plan dat we met het schepencollege naar het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) doorstuurden, stonden drie zebrapaden vermeld. AWV liet ons echter weten dat die zullen vervallen, omdat er na telling maar weinig voetgangers passeren. Ik heb nogmaals meegedeeld aan AWV dat we daar niet mee akkoord gaan en dat we voor deze rotonde zeker zebrapaden willen bekomen.” (PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier