CD&V Kortrijk versterkt naar kiezer met burgerplatform Turbo

Het platform trekt samen met CD&V naar de kiezer © Foto JVGK
Redactie KW

CD&V Kortrijk trekt samen met het burgerinitiatief Turbo naar de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober. Dat melden CD&V en Turbo donderdagochtend. Ze verenigen zich onder de slogan “Christendemocraten samen voor Kortrijk”.

Vorig jaar werd het onafhankelijke burgerinitiatief Turbo, een knipoog naar de plaatselijke volkszanger Johny Turbo, opgericht dat Kortrijk op basis van 25 actiepunten verder wilde versterken. De voorbije maanden pakte het platform regelmatig uit met nieuwe ideeën en voorstellen, en namen ze vaak de politiek op de korrel.

Turbo bekent nu kleur. Het platform trekt samen met CD&V naar de kiezer. “Vandaag, 21 maart 2018, zetten we een cruciale stap in die richting. CD&V Kortrijk en Turbo gaan samen gestalte geven aan een nieuwe christendemocratische politiek voor deze stad. Het is meer dan een alliantie, het is een grondig doorgesproken wederzijds engagement om de positieve krachten in Kortrijk te bundelen voor een nieuw en transparant beleid”, klinkt het.

Donderdag werden ook tien kandidaten aangekondigd, waaronder acht vrouwen. “Vandaag gaan we letterlijk door het zogenaamde ‘glazen plafond'”, aldus voorzitter van CD&V Kortrijk Jean de Bethune. “‘Gender Equality’ op onze lijst, morgen in het college, daar gaan we voor.” De lijst wordt getrokken door Hannelore Vanhoenacker.