CD&V-Ingelmunster wil lift in De Cultuurfabriek

Anja Callens (penningmeester Kunst Veredelt) en Bart Buyse staan voor de steile trap. Boven bevindt zich het repetitielokaal. © FODI
Redactie KW

Tijdens de gemeenteraad in Ingelmunster vroeg Bart Buyse (CD&V-oppositie) namens zijn fractie of de gemeente zou aandacht schenken aan de toegankelijkheid van De Cultuurfabriek.

De Koninklijke Harmonie Kunst Veredelt, het Blaasorkest Alpenroos en ook een delegatie van Muziek en Woord moeten daar ruim 25 trappen doen om boven te geraken. Wil men materiaal naar beneden brengen, dan is dat praktisch niet haalbaar. Kunst Veredelt verloor op die manier al enkele oudere muzikanten, die het niet meer zien zitten om de trappen naar deze zaal te doen.

Het muziekkorps benadrukt dat ze tevreden zijn met de inspanningen die de gemeente al deed om deze zaal beter te maken (nieuwe ramen, isolatie plafond) en in de toekomst willen ze daar ook blijven, maar het plaatsen van een lift zou veel problemen verhelpen.

Schepen van patrimonium Jan Rosseel gaf als antwoord: “We zijn de opmaak voor ons beleidsplan aan het afronden. Daarin voorzien we een globale doorlichting van het volledige patrimonium Vrije Tijd, zowel bouwfysisch als functioneel. Ook De Cultuurfabriek komt daarbij aan bod. Een doorlichting van een interieurarchitect en een specialist vrije tijd zou hierbij een meerwaarde zijn. Wat de moeilijke trap betreft, deel ik uw bezorgdheid. Die bezorgdheid geven we mee in de globale analyse. Bedoeling is om daar zo snel mogelijk werk van te maken.”

(PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier