In Poperinge zijn ondertussen alle stemmen geteld voor de verkiezingen van de Kamer. Ook hier stijgt Vlaams Belang sterk (+ 15,9 %), maar CD&V blijft de grootste partij en beperkt het verlies (-0,2 %).

Loes Vandromme doet het goed met haar Vlaamse lijst. CD&V is de grootste partij met 30,7 procent (+1,3). Vlaams Belang is de tweede partij voor Open VLD. N-VA en SP.A gaan zwaar achteruit.

Over de kans dat ze zelf verkozen wordt voor het Vlaams Parlement blijft Loes Vandromme voorzichtig. Voorlopig haalt CD&V in West-Vlaanderen vijf zetels binnen, terwijl Loes Vandromme op de vierde plaats op de lijst staat. "We moeten het vel van de beer niet verkopen voor hij geschoten is", zegt ze. "Zelfs als dat aantal zetels behouden blijft is het niet zeker dat ik mag zetelen, want dan komt het ook nog aan op de voorkeursstemmen."

Dat het Vlaams Belang ook in Poperinge historisch hoge scores haalt, heeft ook Loes Vandromme niet zien aankomen. "Ik had wel een stijging verwacht, maar niet dat het zo fel zou zijn. Ik denk dat we ook zullen moeten kijken naar het aantal ongeldige en blanco stemmen bij de analyse van deze verkiezingsuitslag."

Dat het verlies voor CD&V in Poperinge beperkt wordt, tegen de trend in, stemt haar alvast hoopvol. "Dat doet wel deugd en ik denk dat dit ook de oplossing is voor de toekomst: aan politiek doen heel dicht bij de mensen. Dat is niet altijd eenvoudig, want om goede voorstellen uit leggen heb je soms langer dan een kwartier nodig. Dat mensen zich laten beïnvloeden door korte extreme slogans hoeft dan ook niet te verwonderen", besluit ze. (TOGH)

In Poperinge zijn ondertussen alle stemmen geteld voor de verkiezingen van de Kamer. Ook hier stijgt Vlaams Belang sterk (+ 15,9 %), maar CD&V blijft de grootste partij en beperkt het verlies (-0,2 %). Loes Vandromme doet het goed met haar Vlaamse lijst. CD&V is de grootste partij met 30,7 procent (+1,3). Vlaams Belang is de tweede partij voor Open VLD. N-VA en SP.A gaan zwaar achteruit.Over de kans dat ze zelf verkozen wordt voor het Vlaams Parlement blijft Loes Vandromme voorzichtig. Voorlopig haalt CD&V in West-Vlaanderen vijf zetels binnen, terwijl Loes Vandromme op de vierde plaats op de lijst staat. "We moeten het vel van de beer niet verkopen voor hij geschoten is", zegt ze. "Zelfs als dat aantal zetels behouden blijft is het niet zeker dat ik mag zetelen, want dan komt het ook nog aan op de voorkeursstemmen."Dat het Vlaams Belang ook in Poperinge historisch hoge scores haalt, heeft ook Loes Vandromme niet zien aankomen. "Ik had wel een stijging verwacht, maar niet dat het zo fel zou zijn. Ik denk dat we ook zullen moeten kijken naar het aantal ongeldige en blanco stemmen bij de analyse van deze verkiezingsuitslag."Dat het verlies voor CD&V in Poperinge beperkt wordt, tegen de trend in, stemt haar alvast hoopvol. "Dat doet wel deugd en ik denk dat dit ook de oplossing is voor de toekomst: aan politiek doen heel dicht bij de mensen. Dat is niet altijd eenvoudig, want om goede voorstellen uit leggen heb je soms langer dan een kwartier nodig. Dat mensen zich laten beïnvloeden door korte extreme slogans hoeft dan ook niet te verwonderen", besluit ze. (TOGH)