CD&V 4.0 met 40 aandachtspunten naar Kortrijkse kiezer

CD&V 4.0 stelde zijn programma voor in Museum 1302. © GF
Redactie KW

Woensdagavond stelde CD&V 4.0 Kortrijk zijn verkiezingsprogramma voor. Er zijn vier krachtlijnen.

Dat zijn een transparant beleid, een sterke buurtwerking, een vlotte mobiliteit en zorg. Christine Depuydt: “Een van onze actiepunten is het creëren van zogenaamdeK-punten. Dit zijn ontmoetingscentra, buurt- en wijkhuizen die als dichtbije contactpunten voor de mensenfungeren en de uitvalsbasis zijn voor de buurtwerker. De stad gaat met andere woorden terug dicht naar de mensen in de buurt.”

Minder luxeflats

Wat mobiliteit betreft wil CD&V 4.0 bepaalde verkeersassen éénrichting maken, hetzij in, hetzij uit het stadscentrum. Hannelore Vanhoenacker: “Zo komt er ruimte vrij voor voetganger, fietser, openbaar vervoer en auto. Een vlotte doorstroming en een goede bereikbaarheid staan hierbij voorop.”

De trend om alles vol te bouwen moet worden gekeerd. “Minder luxeappartementen en meer betaalbare woningen”, aldus Roel Deseyn. “We kiezen voor meer groene longen en verbindingsassen in het centrum en in de buurten.”

40 filmpjes

Andere aandachtspunten zijn een decumulatie – burgemeester en schepenen oefenen hun ambt voltijds uit – en een bibliotheek van de toekomst. Ook buurtraden, de overkapping van een deel van de E17 en de aanstelling van een directeur veiligheid staan op de agenda. In totaal staan er 40 punten in het verkiezingsprogramma van CD&V 4.0 en die resulteerden in evenveel filmpjes die de komende dagen op sociale media verspreid worden. (AXV)