Cathy Coudyser lijsttrekker voor N-VA Knokke-Heist op 14 oktober

Van links naar rechts: Junior Grassi (plaats 17) , Isabelle Goeminne (4) , Jean-Marc Gillardin (18) , Jean-Paul Van Durme (2) , Cathy Coudyser (1) , Fabienne Pottier (3) , Luc Dieltiens (31) , Katja Bataillie (19) , Jacques Reyniers (5). © DM
Redactie KW

De N-VA in Knokke-Heist maakte donderdag de eerste plaatsen van haar lijst bekend. Het is een combinatie van ervaring en vernieuwing.

De partij kan rekenen op uittredende gemeente- en OCMW-raadsleden, bestuursleden en nieuwe enthousiaste kandidaten. De uittredende gemeenteraadsleden vormen het cement en de hoekstenen van de lijst. Vlaams volksvertegenwoordiger Cathy Coudyser trekt de lijst. Gemeenteraadslid Fabienne Pottier staat op plaats drie. Collega’s Anne Maertens en Luc Dieltiens duwen elke een kolom van de lijst.

Cathy Coudyser: “Wij zullen onze ervaring delen met de nieuwe kandidaten en kijken vol vertrouwen uit naar 14 oktober. Knokke-Heist staat voor heel wat uitdagingen onder andere op het vlak van wonen, mobiliteit en duurzaamheid. De motor van Knokke-Heist, de middenstand en de horeca, sputtert. Die kunnen we maar in gang krijgen met investeringen in meeting en eventtoerisme zodat Knokke-Heist het hele jaar door aantrekkelijk is. Van onze winkelstraten willen we bereikbare belevingswinkelstraten maken.

Op plaats twee komt nieuwkomer-ondernemers Jean-Paul Van Durme. Isabelle Goeminne, dierenarts en ook N-VA kandidaat voor de provincieraadsverkiezingen, krijgt plaats 4. Isabelle heeft bestuurservaring en beseft dat een zwijgende meerderheid nefast is voor Knokke-Heist. Jacques Reyniers, havenmanager, sluit de top vijf af.

Junior Grassi krijgt, net zoals zijn nonkel Maxim Willems in 2012, de lijsttrekkersplaats van de tweede kolom.

(DM)