Carlo Daelman is nieuwe algemeen directeur stad Kortrijk

Carlo Daelman werd door een externe jury na een uitgebreid traject naar voren geschoven als de beste van zeventien kandidaten. © Stad Kortrijk
Redactie KW

De gemeenteraad stelde op 4 juli 2022 Carlo Daelman aan als nieuwe algemeen directeur van stad Kortrijk.

Met de aanstelling van Carlo Daelman als nieuwe algemeen directeur van Stad Kortrijk komt een eind aan de selectieprocedure die liep sinds het vertrek van Nathalie Desmet begin dit jaar. Carlo werd door een externe jury na een uitgebreid traject naar voren geschoven als de beste van zeventien kandidaten.

Dat is niet verwonderlijk gezien de ervaring die Carlo Daelman reeds had. Op vandaag is hij algemeen directeur van de stad Harelbeke waardoor hij vanuit zijn opleiding en werkervaring dus reeds sterk vertrouwd is met de werking van lokale besturen en van de regionale samenwerking. In overleg met de stad Harelbeke zal nu worden gekeken wanneer Carlo aan de slag kan in Kortrijk.

Carlo Daelman woont in Harelbeke, is 52 jaar oud, gehuwd en vader van drie kinderen. Hij studeerde Politieke Wetenschappen. Carlo is actief als secretaris van vzw de Nieuwe Velovrienden en organiseert grote wielerevenementen.

© Stad Kortrijk

Reactie Carlo Daelman, algemeen directeur

“Na veertien jaar secretaris en algemeen directeur in Harelbeke, is deze functie voor mij een kans om verse lucht te snuiven in een stad, waar ik wekelijks meer dan eens kom, waar ik mijn jeugd heb doorgebracht en een deel van mijn werkend leven heb doorgemaakt. Een stad, die het laatste decennium verveld is tot een hippe plaats die bruist van energie. Die sprankelende sfeer spreekt mij aan. Van die sprankelende sfeer wil ik deel uitmaken. Aan die sprankelende sfeer wil ik meewerken”.

Reactie Ruth Vandenberghe, burgemeester

“Carlo heeft een hele goede beoordeling gekregen van de jury en brengt meteen ook heel wat ervaring mee. Dat hij vertrouwd is met zijn collega’s in de streek en met de verschillende regionale samenwerkingsverbanden en politieke evenwichten is zeker een pluspunt. Carlo is ook een trekker op het vlak van digitalisering in de regio, wat we alleen maar kunnen toejuichen. Het schepencollege en ikzelf kijken alvast uit naar een goede samenwerking en wensen ook Petra Verhenne nog eens te bedanken voor haar uitstekend werk als waarnemend algemeen directeur. Met de benoeming van Carlo is ons managementsteam opnieuw compleet en kunnen we een versnelling hoger schakelen om van Kortrijk de Beste Stad van Vlaanderen te maken”, klinkt het bij burgemeester Ruth Vandenberghe.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.