Cameraman uit Brugge over N-VA-filmpje: “Verrast door enthousiasme van Bourgeois”

Dinsdag lanceerde N-VA een acht minuten durend filmpje à la Aspe, waarin tal van West-Vlaamse kandidaten voor de verkiezingen acteerden. Regie en camerawerk waren ook op en top West-Vlaams.

Cameraman Eddy Trillet

Veerle Krock uit Deerlijk was regisseur van dienst tijdens het opnemen van het N-VA-filmpje ‘De Beestige Biezeveldmoord’, gebaseerd op de Vlaamse misdaadreeks Aspe. Ze stond daarmee voor haar regiedebuut op vlak van filmpjes. “Via N-VA-politica Sigrid Vandenbulcke zijn ze bij mij terechtgekomen”, vertelt ze. “Ik heb het nooit gezien als promotie maken voor een bepaalde partij. Ik mocht iets doen wat ik in mijn vrije tijd ook graag doe.” Veerle speelt immers theater en zet nu voorzichtig haar eerste stappen als regisseur.

Ze kijkt tevreden terug op de unieke ervaring. “Ik heb mij super geamuseerd. In het begin was ik niet op de hoogte welke politici aanwezig zouden zijn. Toen ik te horen kreeg dat Bourgeois erbij zou zijn, was het toch even slikken.” Dat in elke politicus een acteur schuilt zit, is volgens Veerle duidelijk. “We hadden een strikt draaiboek en op één dag was alles ook geklonken.” De politici van N-VA kwamen zelf met het scenario aanzetten.

“Werk is werk”

Cameraman Eddy Trillet uit Brugge werd gecontacteerd door Pol Van Den Driessche. “Het was de eerste opdracht die ik kreeg van politici, maar ik was onmiddellijk bereid om eraan mee te werken. Ik weet dat politiek soms delicaat ligt, maar werk is werk voor mij”, zegt hij. Samen met Veerle Krock en Pol Van Den Driessche had Trillet een eerste vergadering. “Eens alle aanvragen goedgekeurd in verband met het introlied van Aspe, dat ook gebruikt wordt in het filmpje, konden we van start gaan. Al snel bleek dat een aantal politici al toneelervaring hadden, zoals Marc Descheemaecker. Ook Geert Bourgeois heeft me aangenaam verrast door zijn enthousiasme.”

(AHB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.