Camera’s houden vervuilers in het oog aan de glasbollen in Lendelede

Redactie KW

Zowel meerderheid als oppositie gaan ermee akkoord dat IVIO vaste en verplaatsbare camera’s bij de glasbollen plaats in Lendelede. Dat kwam donderdag aan bod tijdens de gemeenteraad.

“Heel wat zwerfvuil wordt op die plaatsen zonder meer ‘bewust’ gedeponeerd”, zegt Milieuschepen Rudy Rommens (CD&V). “We maken het nu met die camera’s mogelijk dat er controle kan zijn bij de glasbollen in de Elfde Julilaan, de Langemuntelaan (recyclagepark), de Meikapelstraat, de Pastoor De Beirstraat, de Spoelewielenlaan, de Stationsstraat en de Winkelsestraat. De gemeente zorgt alleen voor de goedkeuring van de cameralocaties, terwijl de afvalintercommunale IVIO zorgt voor pictogrammen en camera’s en de beelden bekijkt. Overtreders kunnen een GAS-boete ofwel een politioneel dossier krijgen.”

Raadslid Nico Parmentier (CD&V), die Lendelede in IVIO vertegenwoordigt, stelde dat die controle zeker zijn nut zal hebben. “Een gelijkaardige actie in Tielt zorgde ervoor dat in januari vier sluikstorters ontmaskerd werden.”

(IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier