Cafébaas Dieter D’Alwein legt eed af bij Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst

Dieter zetelt nu al in de gemeenteraad. © AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Dieter D’Alwein (Team Burgemeester) heeft vandaag de eed afgelegd als afgevaardigde in het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst van Kortrijk. Hij vervangt Helga Kints die gisteren op de gemeenteraad werd geïnstalleerd als nieuwe gemeenteraadsvoorzitter. Die functie nam ze over van Tiene Castelein.

Dieter D’Alwein (45) woont in Aalbeke en is daar uitbater van het bekende café De Labberleute. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 kwam hij voor het eerst op als kandidaat. Met 1.430 stemmen werd hij verkozen tot eerste opvolger.

Hij trad in de gemeenteraad al twee keer op als tijdelijk vervangend raadslid voor Tiene Castelein. In juni en juli 2019 en van december 2019 tot februari 2020. Nu vervangt hij Helga Kints als afgevaardigde in het Bijzonder Comité voor

Veto voor profiteurs

“Cafébaas is ook vaak een sociaal beroep. Ik kan wel zeggen dat ik van achter mijn toog een goede mensenkennis heb ontwikkeld. De functie in het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst spreekt mij dan ook sterk aan”, aldus Dieter.

“Ik heb altijd de ambitie gehad om mij in te zetten voor de mensen in onze stad een deelgemeenten. Daarom ben ik uiteindelijk ook in de politiek gestapt. En in het Bijzonder Comité zal ik ook echt iets kunnen doen voor de mensen. Het zijn allemaal persoonlijke dossiers waarover wij moeten beoordelen. Mensen die hulp nodig hebben, moeten die krijgen. Maar ik ben niet bang om mijn veto te stellen tegen profiteurs.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.