Burgemeester Zwevegem start met een nieuwe lijst

Marc Doutreluigne. © GV
Redactie KW

Tijdens de Open VLD-nieuwjaarsreceptie maakte burgemeester Doutreluingne bekend dat hij met een nieuwe lijst start.

Een dik uur nadat bekend raakte dat Eliane Spincemaille de CD&V-lijst zou trekken bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018, maakte burgemeester Doutreluingne bekend dat hij met een nieuwe lijst naar de kiezer stapt.

Hij deed dit op de nieuwjaarsreceptie van Open VLD. In zijn toespraak kondigde hij aan dat hij met de Lijst van de Burgemeester de stem van de kiezer zal proberen binnen te halen. Bij de jongste verkiezingen trok hij met Gemeentebelangen, een kartel van Open VLD en onafhankelijken, naar de kiezer. Volgens Doutreluingne is de houdbaarheidsdatum van Gemeentebelangen verstreken en klinkt Lijst van de Burgemeester iets eigentijdser.

Het Open VLD-bestuur is reeds op de hoogte, maar gaf nog geen definitieve goedkeuring. “Het moet inderdaad nog de goedkeuring krijgen, maar daar maak ik me geen zorgen om. Met Open VLD alleen ga ik de kiesstrijd niet aan. Wel met mensen die in mijn project geloven”, gaf Doutreluingne mee. Hij laat dus de deur open voor mensen uit andere partijen die samen met de burgemeester op de lijst willen staan, of die niet meteen een politieke voorkeur hebben en toch willen deel uitmaken van het politiek beleid.

(GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier