Burgemeester wil werk maken van veilige snelwegparking in Westkerke

Burgemeester Anthony Dumarey en schepen Stijn Jonckheere werden door minister Maggie De Block ontvangen om de problematiek rond de snelwegparking aan te kaarten. © LIN
Redactie KW

Dat beloofde burgemeester Anthony Dumarey (Open VLD) woensdagavond tijdens de gemeenteraad beloofde. Samen met schepen Stijn Jonckheere (N-VA) werd hij op 31 januari ontvangen bij minister Ben Weyts, bevoegd voor mobiliteit, en bij minister Maggie De Block, bevoegd voor asiel en migratie.

De burgemeester vroeg er om de snelwegparking van Westkerke veiliger te maken en minder aantrekkelijk voor migranten. “We hebben drie heikele punten aangehaald: de begroeiing, de werftoiletten en onderhoud en vooral een beveiligde parking“, legt Anthony Dumarey uit.

“Wat de begroeiing betreft, waar de migranten zich nu gemakkelijk kunnen verstoppen, worden de struiken onderaan tot 3 meter hoogte gesnoeid en later vervangen door bomen die alleen bovenaan groene bladeren hebben. Het kabinet Weyts zal zich engageren voor een sanitaire blok in plaats van de werftoiletten. Nu is het daarrond een vuile bedoening met zelfs menselijke uitwerpselen. Een beter onderhoud van de omgeving staat ook op onze vragenlijst.”

Afgesloten parking

Het stadsbestuur is nog altijd vragende partij voor een beveiligde en afgesloten parking. “Er is ons beloofd dat Jabbeke en Oudenburg hiervoor in aanmerking komen. Ook konden we bekomen dat de private bewaking nog tot september blijft en ook de camera’s worden hersteld. Verder houdt de politie Kouter er geregeld toezicht“, vult de burgemeester nog aan.

“Verder denken we ook aan de veiligheid in de buurt. Daarom komt er in de Water- en Merelstraat voldoende straatverlichting. Om alles te realiseren is er op 1 maart overleg voorzien met alle bevoegde diensten“, besluit Anthony Dumarey.

(LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier