Burgemeester van Koksijde bedroefd door overlijden collega Roland Crabbe

© BELGA
Redactie KW

Burgemeester van Koksijde Marc Vanden Bussche is diep bedroefd door het overlijden van zijn collega-burgemeester Roland Crabbe. Dat meldt hij in een reactie maandagmiddag, nadat bekendraakte dat de 72-jarige burgervader gestorven is.

“Ik had een zeer speciale band met Roland Crabbe. We legden samen voor het eerst de eed af als burgemeester in december 1994. Ook de politiezone Westkust hebben we samen opgericht met wijlen collega Willy Vanheste. We zagen elkaar maandelijks in aanwezigheid van de korpschef Nico Paelinck tijdens de politiecolleges en zaten volledig op dezelfde golflengte qua veiligheidsbeleid. Burgemeester Crabbe is altijd een man van zijn woord geweest en als nestor van de burgemeesters speelde hij in het Westhoekoverleg en de brandweerzone Westhoek steeds een verzoenende rol”, vertelt de burgemeester van Koksijde.

“Aanzicht van Nieuwpoort grondig veranderd”

“Naast een collega ben ik dan ook een goeie vriend verloren. Roland heeft het aanzicht van Nieuwpoort de laatste twintig jaar grondig veranderd en dat is de hele Westkust ten goede gekomen. Hij was een zeer geliefde burgervader en collega. Namens het college van burgemeester en schepenen van Koksijde betuigen we ons medeleven en wensen we de familie heel veel sterkte toe”, aldus nog Vanden Bussche.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.