Burgemeester van Ichtegem, Jan Bekaert, blikt terug op een jaar burgemeesterschap

foto Coghe © Foto Coghe
Rudi Ilegems
Rudi Ilegems Medewerker KW

Jan Bekaert (65) draagt precies een jaar de burgemeesterssjerp. Hij blikt tevreden terug op die eerste, hectische periode.

“In de eerste plaats ben ik tevreden dat we de bestaande coalitie hebben kunnen realiseren. Daarnaast stel ik vast dat het opstellen van het meerjarenplan heel wat voeten in de aarde heeft gehad en gepaard ging met heel wat nachtwerk de afgelopen maanden”, schetst Jan Bekaert.

Sterk team

“Alleen zou je dat natuurlijk nooit kunnen bewerkstelligen. Gelukkig kan ik rekenen op een sterk team en daarmee bedoel ik niet alleen de leden van het college, maar ook de algemeen directeur, de financieel directeur en de vele medewerkers van de gemeente die positief hebben meegewerkt aan de opmaak van onze ambitieuze plannen. Het merendeel daarvan zal waarschijnlijk tijdens het burgemeesterschap van Lieven Cobbaert gerealiseerd kunnen worden (na de verkiezingen van oktober 2018 werd afgesproken dat Jan Bekaert en Lieven Cobbaert elk drie jaar burgemeesterschap voor zich zullen nemen, red.) en daar heb ik niet het minste probleem mee. Ik ben niet iemand die graag op het voorplan staat te pronken. Vaak tot wanhoop trouwens van mijn partijvrienden bij W.I.T., die me maar wat liever op de voorgrond zouden willen zien.”

Veeleisend ambt

Jan Bekaert is getrouwd met Roos Callewaert en heeft vijf kinderen: Nathalie, Frederick, Nicholas, Veerle en Liesbet. Hij is reeds opa van 9 kleinkinderen. Jan is beroepshalve apotheker. Maar de combinatie van het burgemeesterschap en het actief runnen van een apotheek blijkt in de praktijk niet langer houdbaar.

“Daarom heb ik beslist een stap terug te zetten in de apotheek en heb de zaak overgelaten aan mijn nicht Sofie die nu de eindverantwoordelijkheid draagt. Ik zal wel nog meewerken in de apotheek. Zelf gaan Roos en ik terug op het oude adres van de apotheek wonen”, vertelt Jan Bekaert.

Wat kalmer aan

Ik heb bewust gekozen om ten dienste te staan van de gemeenschap en wil dat ook goed doen. Dat is trouwens met alles zo. Zo blijkt de verantwoordelijkheid van de apotheek, in combinatie met de sjerp, van het goede teveel. Mijn gezondheid laat me nog altijd toe alles te doen wat ik wil doen, maar ik besef dat ik niet meer piepjong ben en het toch ooit eens wat kalmer aan zal moeten doen. Zo zou ik heel graag meer tijd willen vrijmaken voor mijn kleinkinderen, want die klagen dat ze hun opa maar weinig zien”, aldus Jan Bekaert tot besluit. (RI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier