Burgemeester Simon Lagrange wil adviesraden betrekken bij beleid van de volgende zes jaar

Burgemeester Simon Lagrange: "De bedoeling is de raden te betrekken bij het beleid in de komende zes jaar."
Redactie KW

Het vaststellen van de reglementen voor de adviesraden ging tijdens de gemeenteraad van dinsdagavond niet onopgemerkt voorbij. De burgemeester wil de adviesraden betrekken bij het beleid in de volgende zes jaar. Eén van de belangrijke punten was ook het toetreden tot het regionaal sociaal verhuurkantoor RSVK Waregem. Met deze toetreding wil men een extra en kwalitatief huuraanbod voorzien voor kwetsbare groepen.

Bij het bespreken van de reglementen voor de milieuraad, adviesraad voor lokale economie, adviesraad voor mobiliteit en verkeersveiligheid, het lokaal overleg van de kinderopvang, de Jeugdraad, de cultuurraad, de sportraad, de seniorenadviesraad en de gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking was het opvallend hoezeer het stemgedrag van CD&V, het formuleren van opmerkingen en het neerleggen van amendementen verschillend was.

Door de bestuursmeerderheid Open Zulte-N-VA-GVZ werden deze punten unaniem goedgekeurd. “De reglementen zijn nodig om de werking van de adviesraden mogelijk te maken”, aldus burgemeester Simon Lagrange (Open Zulte). “De bedoeling is de raden te betrekken bij het beleid in de komende zes jaar. Later komt er een oproep voor kandidaten, zodat de adviesraden kunnen samengesteld worden. Een info-bericht dienaangaande zal gepost worden in de brievenbussen. De toetreding tot het regionaal sociaal verhuurkantoor (RSVK) van Waregem werd toegelicht door schepen van sociale zaken Linda Detailleur (N-VA).”

Dat verhuurkantoor is nu al actief in Waregem, Deerlijk, Wortegem-Petegem en Anzegem. “Ook de stad Deinze voert onderhandelingen voor een mogelijke toetreding. Volgens de reactie van Sally Cozijns (CD&V) kan dat voor de gemeente een goeie zaak worden.”

‘Tournée Pédale’

Voor het verkrijgen van een exemplaar van de kiezerslijst, in het vooruitzicht van de Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen van 26 mei, zal 13 euro gevraagd worden. Kathleen Blauwblomme (Open Zulte) verzocht in een toegevoegd punt om als gemeente mee te werken aan ‘Tournée Pédale’ en de auto enkele weken thuis te laten. Ook Catherine De Smet (CD&V) had een vraag in die zin. Volgens schepen Michael Vandemeulebroecke (Open Zulte) is dat een prima idee en zal men trachten het gemeentepersoneel te mobiliseren om in de periode van 6 tot 26 mei met de fiets naar het werk te komen.

Vuurwerkreglement

Steven Van Troys (Open Zulte) vroeg in een bijkomend punt om het reglement omtrent het gebruik van vuurwerk aan te passen. “Volgens het huidig politiereglement is vuurwerk zonder toepassing verboden”, aldus burgemeester Lagrange. “Oudejaarsavond is de uitzondering. We zullen de goedkeuring van het decreet in het Vlaams parlement afwachten om de gemeentelijke reglementering aan te passen.”

Tijdens het vragenhalfuurtje waren er nog vragen van Lieven Lippens (CD&V) over de vakantiekampen en van Henk Heyerick (CD&V) over de stand van zaken in het dossier van de groepswoningbouw in de Kouterweg.

(RMN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier