Burgemeester Seynhaeve gaat aan de slag op kabinet van Hilde Crevits

© SL
Redactie KW

Burgemeester van Wevelgem Jan Seynhaeve is sinds deze week halftijds aan de slag op het kabinet van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits. Hij volgt er de dossiers hoger onderwijs op.

Naast zijn werk als burgemeester was Jan Seynhaeve nog halftijds lesgever bij hogeschool VIVES. Hoewel hij die uren de laatste jaren nooit helemaal opnam. Dat kwam onder meer omdat hij een tijd vertoefde in de aula van de Rijksuniversiteit Gent waar hij het diploma master in de bestuurskunde behaalde.

“Na die opleiding bekroop me al het verlangen om daar iets mee te doen”, bekent de burgemeester. “Daarenboven is het nooit slecht om je vleugels uit te slaan en nieuwe horizonten te verkennen, als de gelegenheid zich voordoet.”

Met de trein

Toen Vlaams minister van onderwijs Hilde Crevits hem voorstelde om op haar kabinet aan de slag te gaan hoefde hij dan ook niet lang te twijfelen. Hij zal er de dossiers hoger onderwijs opvolgen, een bekend terrein want sinds 2000 is Jan Seynhaeve deeltijds docent aan de hogeschool Vives in Kortrijk. Hij was er docent in de opleiding bachelor sociaal werk, gaf het vak sociale wetgeving en was er stagebegeleider.

Voor zijn nieuwe functie dient hij tweemaal per week naar de hoofdstad te reizen. “De dinsdag en donderdag breng ik door op het kabinet, als er een plenaire zitting is ben ik daar ook op woensdagmorgen”, zegt burgemeester Seynhaeve. “De verplaatsing maak ik met de trein, heen en weer telkens anderhalf uur. Dat laat me toe om alle email en andere berichten te lezen en te beantwoorden. Het spreekt vanzelf dat deze nieuwe uitdaging mij niet zal beletten mijn taak als burgemeester verder te zetten zoals vroeger. Ik blijf uiteraard ten dienste staan van alle Wevelgemnaren.”

(SLW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier