Burgemeester Rita Demaré blijft doorwerken ondanks behandeling

Redactie KW

Bij burgemeester van Hooglede Rita Demaré werd borstkanker vastgesteld. Tijdens de tweejaarlijkse mammografie werd een afwijking opgemerkt.

De kleine tumor werd inmiddels verwijderd maar om helemaal zeker te zijn dat de kanker niet opnieuw begint, wordt er een chemokuur gestart. “Net zoals alle vrouwen vanaf de 50 werd ik uitgenodigd voor een tweejaarlijks borstonderzoek”, verklaart Demaré. “Bijkomend onderzoek bracht een kleine tumor aan het licht. Deze werd op 21 november verwijderd, net als de schildwachtklier. Er waren gelukkig geen uitzaaiingen en ik ging snel terug aan het werk. Om echter zeker te zijn dat de kanker niet herbegint, start ik op 20 december met een chemokuur van twaalf weken. Na enkele weken rust volgt dan vijf weken bestraling.”

Burgemeester Demaré hoopt in die periode zo veel mogelijk aan het werk te blijven maar uiteraard is het afwachten hoe haar lichaam op de medische behandeling zal reageren. “Op zaterdagochtend zal mijn zitdag van 23 december tot eind mei niet doorgaan. Ik probeer wel om zo veel mogelijk belangrijke vergaderingen voor de gemeente bij te wonen. Ook van thuis uit kan ik blijven werken en ik weet dat ik kan rekenen op de collega’s in het schepencollege en in de gemeenteraad.”

(JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.