Burgemeester Mesen geeft oud-schepen opnieuw veeg uit de pan

Katelijn Poissonnier op haar laatste gemeenteraad vorig jaar. © Foto TOGH
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Op de gemeenteraad van Mesen kregen twee oud-schepen en twee oud-OCMW-voorzitters de eretitel. Oud-schepen Katelijn Poissonnier wilde echter liever uitbetaald worden, tot ontzetting van burgemeester Sandy Evrard.

De gemeenteraad van Mesen werd voor in beslag genomen door stemmingen voor vertegenwoordigers van intercommunales en andere intergemeentelijke samenwerkingen. Bij het punt over de toekenning van de titels van ereschepen, was er wel vuurwerk. “Er is een wet die je mag gebruiken als je als schepen niet meer verkozen bent, waarbij die schepen een uittredingsvergoeding van zes maanden krijgt“, zegt burgemeester Sandy Evrard (MLM).

“Helaas moet ik melden dat oud-schepen Katelijn Poissonnier die tegemoetkoming vraagt bovenop haar wedde. Er zijn twee schepenen die de titel van ereschepen vroegen – André Bossaert en Darline Van Eeckhoutte. Maar er is één schepen die de wedde bij vroeg. We hebben ze dus al zes maanden moeten betalen om niets te doen en nu moeten we haar nog eens zes maanden extra betalen als uittredingsvergoeding. We zullen nog moeten een begrotingswijziging doen om hiervoor budget te voorzien.”

Katelijn Poissonnier wenst niet te reageren op de uithaal van de burgemeester. Guy Tancré en André Mostaert werden ere-OCMW-voorzitter. Ten slotte kwamen ook de openingsuren van het stadhuis aan bod. “De vrijdag hebben we altijd stafvergadering van het personeel. In plaats van op vrijdag om 8.30 uur de deuren van het stadhuis te openen, zal het voortaan om 9.30 uur zijn. Zo kan al het personeel aanwezig zijn op de stafvergadering”, zegt burgemeester Sandy Evrard.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier