Burgemeester Lippens spelt strandbaruitbaters de les: “Knokke-Heist is niet voor dronkaards”

Redactie KW

Ongelukken, vechtpartijen, geluidsoverlast, drankmisbruik …de voorbije weken bezondigden een aantal bezoekers van strandbars zich in Knokke-Heist aan heel wat overlast. Vrijdag greep burgemeester Lippens in en las de stranduitbaters duidelijk de levieten. “In Knokke-Heist moet men zich houden aan de reglementen! Wie niet wil luisteren zal voelen.”

Er waren de voorbije weken niet alleen klachten van omwonenden. Ook stranduitbaters vonden dat een aantal collega’s het te gortig maakte en trokken aan de alarmbel. Het gevolg was dat het bestuur van de badkarhouders ontslag nam. Toen ook Knokke-Heistse politie stelde dat er moest ingegrepen worden, was dat het sein voor burgemeester Leopold Lippens om de badkarhouders samen te roepen op het stadhuis en hen op hun plaats te zetten. De burgemeester las de stranduitbaters duidelijk de levieten. Een verwittiging die aan de ribben bleef plakken, want het merendeel van de badkarhouders ging serieus onder de indruk naar buiten.

“Onze stranduitbatingen zijn een formidabel pluspunt voor onze badstad maar men moet niet denken dat alles mag. Er zijn grenzen! Er zijn regels en men moet zich houden aan de reglementen die men ondertekende”, weet burgemeester Lippens. “Of we maatregelen gaan nemen? We bekijken geval tot geval. Er zijn grenzen die men niet mag en kan overschrijden. Knokke-Heist wil geen stad voor dronkaards en fuifbeesten worden. We hebben een duidelijke lijn getrokken en iedereen weet waar zich aan te houden.”

“Geen promilletoeristen nodig”

Schepen voor Strand Anthony Wittesaele sluit zich helemaal aan bij zijn burgemeester. ‘Knokke-Heist heeft geen promilletoeristen of decibeltoeristen nodig. Onze stranden moeten kwaliteit uitstralen en nog lang meegaan voor onze inwoners en trouwe toeristen. De gasten die komen drinken, feesten en schade aanrichten met soms nare gevolgen hoeven we niet. Ze jagen onze trouwe klanten weg”, aldus Wittesaele die benadrukte dat slechts enkele van de vierentwintig strandbars over de schreef ging.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier