Burgemeester Kurt Vanryckeghem stelt CD&V-lijst voor in Waregem

Minister Hilde Crevits en burgemeester Kurt Vanryckeghem met de nieuwe gezichten op de CD&V-lijst. © Foto HDV
Redactie KW

Zondagmorgen werd in aanwezigheid van minister van Onderwijs Hilde Crevits de nieuwe lijst van de CD&V-lijst voorgeteld in de Taverne De Treffer.

Uiteraard staat burgemeester Kurt Vanryckeghem op de kop terwijl Joost Kerkhove de lijst duwt. Veel verrassingen telt de lijst niet. Na Kurt Vanryckeghem komen de schepenen Maria Polfliet, Rik Soens (3 en eveneens op de vierde plaats voor de provincie), Jo Neirynck, Kristof Chanterie en Pietro Iacopucci. Onder meer schepen Peter Desmet en raadslid Willy Benoit nemen afscheid en maken plaats voor de jongeren.

“Het is een trotse burgemeester die de nieuwe ploeg mag voorstellen. Alhoewel, zoals al vaak gezegd, is de rangschikking van ondergeschikt belang bij lokale verkiezingen want van op elke plaats kan je verkozen worden, dit is de vorige verkiezingen voldoende bewezen. We zijn trots op onze stad, de vijfde stad van onze provincie, die momenteel in volle ontwikkeling is. Een stad die al tijd door Christen-Democraten wordt bestuurd. Weet dat we sinds de fusie in 1976 steeds meer den 50 procent van de stemmen behaalden. Ik weet zeker dat we met deze nieuwe ploeg met 12 nieuwe, waaronder zes 6 mensen, 17 mannen en 16 vrouwen, op de verkiezingen van 14 oktober het glas zullen mogen heffen op een klinkende overwinning”, aldus de burgemeester, die met deze verkiezingen ook zijn tiende campagne zal starten. (YVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier