Burgemeester Blankenberge noemt voorstel CD&V voor subsidieverhoging MUG-heli “achterhaald”

Vlnr Jan De Soete, Kristel Jonckheere, Sandy Buysschaert en Marc Dhondt van CD&V Blankenberge. © WKH
Redactie KW

In de jongste gemeenteraad stelde CD&V Blankenberge voor om de subsidie voor de MUG-heli te verhogen. Momenteel bedraagt die subsidie 1500 euro.

“Het belang van deze MUG-dienst hebben we de voorbije weken duidelijk gezien. Maar we mogen ook niet blind blijven voor de moeilijke financiering ervan en dus stelden we voor om de stadsbijdrage gevoelig op te trekken. Ons voorstel werd met eenparigheid van stemmen goedgekeurd“, klopt lijsttrekker Sandy Buysschaert zich op de borst.

“Maar het voorstel was op zich wel achterhaald; CD&V probeert hier gewoon gemakkelijk electoraal profijt uit te halen“, reageert burgemeester Ivan De Clerck (Open VLD). Volgens De Clerck lag een herziening van de subsidies immers sowieso al op tafel. “De afspraak was dat de onderlinge subsidies voor de dienstverlenende instanties – AZ Zeno en de brandweerzone, die de ambulances levert – na opstart van het PIT-project herbekeken zouden worden. Maar het belangrijkste is nu dat de dienstverlening eerst weer optimaal op gang komt.”

De Clerck maakte begin vorige week bekend dat er op 12 juni een proefproject met een Paramedisch Interventieteam (PIT) wordt opgestart. Nog volgens De Clerck zal de subsidieverhoging voor de MUG-heli afhangen van wat de hogere overheden subsidiëren. “Aan de hand daarvan zien we dan wel hoe het financiële plaatje in elkaar past.” CD&V vroeg daarnaast ook extra AED-toestellen op grondgebied Blankenberge. Onlangs kwam er eentje bij in de Franchommelaan.

(WKH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier