Burgemeester Ann Vanheste wil met deze 20 verder bouwen aan ‘hipste en properste kustgemeente’

Alle kandidaten van de 'Lijst van de burgemeester' op het strand van De Panne.
Redactie KW

De Lijst van de Burgemeester toont een evenwichtige mix van jonge en minder jonge mannen en vrouwen uit Adinkerke en De Panne.

“Deze legislatuur is gebleken dat de neuzen van DAS en CD&V Plus die samen de meerderheid vormden, in dezelfde richting stonden,” zegt Ann Vanheste, wanneer ze de kandidaten voorstelt voor de ‘Lijst van de Burgemeester’.

“We hebben samen al een hele weg afgelegd: we konden starten met de opening van het Park, de bouw van de sportzaal, het finaliseren van de Maerebrug en tot ieders tevredenheid is de Markt, die veel commotie heeft veroorzaakt, toch voltooid. Ik kan nog een hele waslijst opsommen van projecten en realisaties, maar dat is een nota van 33 bladzijden. Iedereen kan onze plannen en ons programma volgen op onze website die vanaf vandaag online staat: www.lijstburgemeesterdepanne.be.”

“Wij streven naar een proper De Panne, en vanaf vandaag met een propere campagne! Dat doen we met een team dat bestaat uit een evenwichtige mix van jonge en minder jonge mannen en vrouwen uit Adinkerke en De Panne, maar één ding hebben ze gemeen: ze houden allemaal van onze gemeente en daar zetten ze zich voor in!”

21 sterke kandidaten

Lijstduwer Jacqueline Vanheste – Clauw, echtgenote van wijlen Willy Vanheste, voormalig burgemeester, maakt zich al jaren verdienstelijk voor de dienst toerisme. Bruno Dequeeker gaat haar vooraf en is naast ondernemer ook voorzitter van toerisme en voorzitter van ‘De Panne Sportief’, de inrichtende organisatie van de Driedaagse Brugge-De Panne.

Op plaats 18 staat nieuwkomer Patrick Annys, die zich voor zijn pensioen inzette als ploegbaas evenementen in de gemeente. Ook op plaats 17 staat een nieuw gezicht: Sophie Deblock wil bijdragen tot een gezond milieu en meedenken over de verkeersveiligheid van de schoolgaande jeugd. Danny Butstraen (‘Butse’ van café Twins) zet zijn eerste stappen in de politiek op plaats 17.

Plaats 16 wordt ingenomen door Annick Arnouts, B&B-uitbaatster en bezielster van de jaarlijkse tuindagen Flore@More. Jongste nieuwkomer op plaats 15 is kleuterleidster Léonie Zoete, die ook het wel en wee kent van de kleine zelfstandige als dochter van dierenzaak Faunami en partner van de nieuwe schoenmaker Jonas.

Plaats 14 is voor Simonne Blanckaert, met een jarenlange ervaring als OCMW-raadslid. Advocaat Laurent Boudolf bekleedt de 13de plaats en zetelt bijna 6 jaar in de gemeenteraad. Hij is ook voorzitter van de gemeentelijke strandcommissie en van het AGB van De Panne. Op plaats 12 staat Sabine Vanhove – Van der Maelen van lingerieboetiek Zazou, maar ze is ook gemeenteraadslid, zit in de raad van bestuur van Toerisme De Panne, en is voorzitter van Unizo De Panne.

Podologe en OCMW-raadslid Kathy Velle op plaats 11 zet zich 100 % in om kinderarmoede te bestrijden en is nauw betrokken bij ‘Huis van Gust als secretaris. Nieuwkomer Nele Feys staat op plaats 10. Deze zelfstandige logopediste is ook bestuurslid van de Gezinsbond Adinkerke en zet zich in voor de jeugd, onderwijs, gezondheid en maatschappelijk welzijn. Nadia Gerry kreeg plaats 9 en zit bijna 24 jaar in de lokale politiek. Pol George, kinesist en vastgoedmakelaar staat op plaats 8.

Arne Debaeke, schepen lokale economie, huisvesting, jeugd en onderwijs, neemt plaats 7 in. Eric Vanhee, consulent van de CM en voorzitter van de gemeenteraad, staat op plaats 6. Notaris Christophe Delrive en schepen van financiën en cultuur, bekleedt de 5de plaats. Plaats 4 is voor Frans Buyse, OCMW-voorzitter en huisarts. Op plaats 3 staat schepen Ann Woestijn: zij wil het sportbeleid verder uitbouwen en de buitenschoolse kinderopvang verbeteren.

Landbouwingenieur en schepen van openbare werken Johan Blieck krijgt de tweede plaats na lijsttrekker en kandidaat-burgemeester Ann Vanheste. De burgemeester is vastberaden om de volgende legislatuur met deze groep van mensen verder te bouwen aan “de mooiste, hipste, properste en aangenaamste kustgemeente… want hoewel er in 6 jaar veel is gepresteerd, het werk is nog niet af.”

(MVDP)