Burgemeester Alain Wyffels van Langemark-Poelkapelle pleegt volgens SP.A kiezersbedrog

Jean-Marie Callewaert sprak van een monstercoalitie. © PCO
Redactie KW

De eerste gemeenteraad na de verkiezingen had in Langemark weinig om het lijf.

Burgemeester Alain Wyffels (CD&V) feliciteerde alle kandidaten die deelnamen aan de verkiezingen en vooral voor hun moed tot engagement. Jean-Marie Callewaert (SP.A) sloeg een andere toon aan tegenover de “monstercoalitie” van CD&V en N-VA. “Niet alle deelgemeenten zijn in het college vertegenwoordigd en dat had N-VA nochtans beloofd. Hij verweet de burgemeester kiezersbedrog te plegen. “Eerst stemmen binnenhalen en dan verlaat je het schip.” Voor de fractieleider was vooral het ontbreken van een uitvoerend mandaat voor Langemark zuur.

Ouderdomsdeken Robert Barthier (N-VA) herinnerde zich onder burgemeester Deltour een gelijkaardige situatie. Dominique Cool (N-VA) beloofde voor alle deelgemeenten even hard zijn best te doen. Poelkapellenaar Christoph Deraeve (CD&V) zag er nog de hein van in dat twee schepenmandaten ingevuld worden door zijn dorpsgenoten en de nieuwe burgemeester van Poelkapelle afkomstig is.

Burgemeester Alain Wyffels: “Het was mijn keuze om te stoppen als burgemeester. Mijn houdbaarheidsdatum was aan het dalen. Voor mij was het belang van de eigen ploeg belangrijker dan de eigen post. Lieven haalde maar 180 stemmen minder dan ik.

En dan ook nog hondenpoep, toeristen en meer landbouwgrond

Christoph Deraeve kaartte verder het teveel aan hondenpoep aan in de vogelwijk in Poelkapelle. Eerder heeft men al gesensibiliseerd met de slogan “Ieder kakje zijn zakje”, liet Lieven Vanbelleghem noteren.

Gebruikers van het kampeerautoterrein zullen een reductietarief ontvangen in de vorm van een beurtenkaart. Dominique Cool toonde zich verwonderd dat toeristen tot vijf keer Langemark-Poelkapelle uitkiezen om er te verblijven.

De gemeenteraad stelt het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan in St.-Juliaan definitief vast. Met het RUP wordt het onbebouwde deel van de ambachtelijke zone in het gewestplan, ter hoogte van de Felix Nadarstraat omgezet naar agrarisch gebied. Deze omzetting dient als gedeeltelijke compensatie voor de inname van herbevestigd agrarisch gebied voor toekomstige RUP’s van Statiewijk en Industriestraat. De bewoners van een zaak in het betrokken gebied hadden hun bezorgdheid geuit tegen Peter Vantomme (N-VA). “In de notariële akte stond volgens de klagers niets vermeld over de wijzigingen.” De toekomstig schepen van ruimtelijke ordening meende dat de gemeente meer inspanningen had kunnen leveren voor een correcte communicatie. Burgemeester Alain Wyffels zei dat hij de betrokkenen persoonlijk had gewezen op de wijziging bij de opening van hun zaak.

(pco)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier