https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Brugse moskee verhuist niet na dreigementen

De Brugse Moskee verhuist niet tijdelijk naar het lege winkelcentrum Fort Lapin.© Davy Coghe
De Brugse Moskee verhuist niet tijdelijk naar het lege winkelcentrum Fort Lapin.© Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

De Brugse Moskee verhuist niet naar een leegstaand handelspand in Fort Lapin. De eigenaar van het pand kreeg veel dreigtelefoons en mails, zodat hij die winkelruimte niet meer durft te verhuren aan het Cultureel Islamitisch Centrum.

Tijdens de Brugse gemeenteraad peilde oppositieraadslid Stefaan Sintobin (VB) naar de verhuis van de Brugse Moskee. Het huidig islamitisch gebedshuis in de Diksmuidse Heirweg is te klein geworden, voor corona waren er vaak parkeer- en mobiliteitsproblemen tijdens het vrijdaggebed.

In afwachting van een defintieve oplossing, een grotere moskee, overwoog het Cultureel Islamitisch Centrum in overleg met de politie tijdelijk te verhuizen naar Fort Lapin. Maar die plannen gaan nu volgens burgemeester Dirk De fauw niet door na dreigtelefoons. Hij vindt een grote moskee in Brugge vanuit veiligheidsoogpunt een goede oplossing: “Zo verhinder je dat diverse gelooofsgemeenschappen stiekem in garages en achterkamertjes kleine, niet-controleerbare gebedshuizen oprichten. We zoeken dus naar een geschikte locaite voor een nieuwe moskee.”

De burgemeester wijst op het grondwetelijk recht om je geloof te belijden en benadrukt dat stad en politie erg goede contacten onderhouden met het Cultureel Islamitisch Centrum. Volgens Stefaan Sintobin (VB) is de Brugse moskee niet zo onschuldig: “Op de facebook-pagina van het centrum vind je berichten van haatprediker Mufti Menk uit Zimbabwe, die berucht is omwille van zijn homofobe standpunten en al de toegang ontzegd is tot Denemarken en Singapore.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten