Brugse burgemeester in quarantaine maar hij test negatief

Dirk De fauw: “Ik ben helemaal niet ziek en werk nu van thuis uit.©Davy Coghe Davy Coghe
Dirk De fauw: “Ik ben helemaal niet ziek en werk nu van thuis uit.©Davy Coghe Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

De Brugse burgemeester Dirk De fauw is in quarantaine. Hij had onlangs contact met een persoon die positief getest is op corona. Woensdagnamiddag onderging Dirk De fauw een covid-test, hij testte negatief. Zaterdag volgt een nieuwe test.

Woensdagochtend ging het corona alert af op de gsm van de Brugse burgemeester Dirk De fauw. “Blijkbaar moet ik vorige week vrijdagavond een nauw contact gehad hebben met een besmet persoon. Uit de contact tracing blijkt dat één van de vijf deelnemers aan een vergadering op het stadhuis positief getest heeft op corona. We hadden nochtans allemaal een mondmasker aan en hielden afstand.”

“Inmiddels zit ik in quarantaine thuis, waar ik volop aan het werk ben. Zelf voel ik mij helemaal niet ziek. Het enige symptoom dat ik heb is een lichte hoofdpijn. Maar dit is te wijten aan het proeven van de Brugse gin die internationaal bekroond werd. Grapje! Woendagnamiddag had ik een afspraak met mijn huisarts, mijn schoonzus. Zij gaf mij het advies om veiligheidshalve een coronatest te ondergaan. Die heeft inmiddels plaats gevonden, donderdagochtend kreeg ik het resultaat: ik testte negatief. Zaterdag volgt een tweede test.”

“De voorbije zeven dagen, na het contact met de besmette persoon, ben ik alleszins niet ziek geworden. Voorlopig blijf ik in quarantaine. Ondertussen blijf ik van thuis uit doorwerken”, aldus de Brugse burgemeester.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.