Brugse An Capoen ontgoocheld over einde van haar parlementaire carrière

Stefan Vankerkhoven

De Brugse An Capoen (N-VA) neemt ontgoocheld afscheid van de Kamer van Volksvertegenwoordigers: “Als je de vierde meeste stemmen haalt op de lijst en er zijn vier zetels is het wat sneu als je er niet bij bent door de lijststemmen.”

Zondag jl. behaalde An Capoen 13.451 voorkeurstemmen op de federale lijst. Net niet genoeg om herverkozen te geraken als federaal parlementslid. Voortaan kan ze zich opnieuw 100% concentrerern op haar beroep als pathologe in het labo van AZ West in Veurne. “Ook de kinderen zijn blij dat mama voortaan wat meer tijd voor hen zal hebben”, bekent de Brugse.

An Capoen wil achter de schermen actief blijven bij N-VA. Over haar korte parlementaire carrière zegt ze: “Hoewel ik voornamelijk buitenlandse zaken opvolgde, kon ik ook werken aan enkele thema’s rond volksgezondheid.”

“Daar zorgde ik, samen met de collega’s, voor een wettelijke regeling voor terugbetaling van een autopsie bij plotse dood van jonge sporters. Ook de terugbetaling van borstreconstructie met eigen weefsel na kankerbehandeling kwam er onder mijn impuls. Helemaal op het einde verhoogden we nog de leeftijd waarop jongeren tabak kunnen kopen naar 18 jaar.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier