Brugs schepencollege overnacht in Oostends luxehotel voor geheim ‘conclaaf’ over begroting

Hotel Thermae Palace in Oostende. © thermaepalace.be
Stefan Vankerkhoven

Het Brugse schepencollege is sinds maandagnamiddag in geheim ‘conclaaf’ bijeen in hotel Thermae Palace in Oostende. Tot dinsdagmiddag verblijven burgemeester Dirk De fauw en zijn schepenen er om het financieel meerjarenplan te bespreken.

Het schepencollege is in afzondering om in alle rust te kunnen beslissen welke beleidsmaatregelen prioritair zullen uitgevoerd worden en hoeveel geld daaraan kan en moet besteed worden. In november moet dat budget voorgelegd worden aan de Brugse gemeenteraad.

Omdat de vergaderingen maandagavond laat uitlopen en dinsdagmorgen vroeg herstarten, overnachten de schepenen in het luxehotel. Dinsdagavond staat er trouwens ook nog een gemeenteraad in Brugge op het programma. Tussen twee vergaderingen in kreeg Dirk de fauw maandagavond het bezoek van zijn Oostendse collega-burgemeester. “Die was zeer tevreden dat wij Oostende uitgekozen hadden als locatie voor onze vergadering. Hij heeft beloofd dat hij als tegenprestatie met zijn schepencollege op conclaaf in Brugge zal komen.”

Teambuilding

Kritische Bruggelingen vragen zich ongetwijfeld af waarom het stadsbestuur geen Brugs hotel uitgekozen heeft. Dirk De fauw stelt: “Als we het in eigen stad doen, is er om de haverklap een schepen die ‘ergens’ naartoe moet. Het is goed voor de teambuilding binnen het college om het in een andere stad te doen. Als stadsbestuur zorgen wij geregeld voor gasten in onze Brugse hotels en restaurants. Vorige week was er nog een congres van West-Vlaamse burgemeesters in Brugge. Ze waren allemaal opgetogen over de Brugse hotelaccommodatie en het restaurant. Velen zeiden dat ze zouden terugkeren naar Brugge met hun partner of familie.”

Een gevaar dat dit conclaaf het Brugse stadsbudget in onevenwicht brengt, is er niet. De kamerprijzen in het Thermae Palace gaan dezer dagen vanaf 117 euro. De kamerverdeling onder de schepenen konden wij niet achterhalen… (SVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier