Brugs gemeenteraadslid Sanne Doms (SP.A) stopt

Sanne Doms. (Foto RN) © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Olivier Neese
Olivier Neese Editieredacteur Brugsch Handelsblad Brugge - Torhout

Gemeenteraadslid Sanne Doms (SP.A) zal niet meer opkomen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Privéredenen liggen aan de basis van haar beslissing.

“Mijn stevige en stabiele relatie met fractieleider Matthijs Goderis is de voornaamste reden”, legt Sanne Doms (30) uit. “Dat willen we ooit officieel maken, door wettelijk te gaan samenwonen of te trouwen. Maar dat is niet toegelaten als je samen in de gemeenteraad zit. Bovendien is het voor de partij niet interessant dat twee kandidaten uit hetzelfde gezin op de lijst staan. Extra stemmen levert zoiets niet op. Vandaar dat we besloten dat Mathijs zich voort blijft inzetten voor de regio en dat ik hem daarin volop zal steunen op de achtergrond.”

Achter de schermen

Of dit het definitieve einde is van haar politieke carrière op het voorplan is nog onbekend. “Ik blijf sowieso lid van de partij, zal volop helpen tijdens de komende campagne en wil ook mijn steentje bijdragen achter de schermen. Als oud-parlementair medewerkster en gewezen nationaal voorzitter van de Jongsocialisten vind ik dat die rol me het best ligt.”

Sanne Doms zal de geschiedenis ingaan als de jongerenvoorzitter die het SP.A-congres van februari 2014 kaapte. Tijdens dat verkiezingscongres wist ze de meerderheid van de leden – tegen de wil van het nationaal partijbestuur in – achter zich te scharen voor het controversiële voorstel om cannabis te legaliseren. Dat zette haar moederpartij op stelten. “Ja, dat was best wel een leuke periode. (lachje) Het bewijst ook dat je ook achter de schermen veel in beweging kan zetten.”