Brugs gemeenteraadslid dient klacht in na ontvangen dreigbrief

© Benny Proot
Redactie KW

Brugs gemeenteraadslid Hugo De Bondt (N-VA) heeft klacht ingediend tegen onbekenden nadat hij dinsdagnacht na de gemeenteraad een haatbrief vond in zijn brievenbus.

“Eigenlijk is men papier te duur om aan je stomme kop te besteden. En pas maar op voor ‘jen erte’, Hugo”, stond er onder andere te lezen. Ook zijn persoonlijke gezondheidssituatie, De Bondt herstelde twee keer van kanker, wordt aangehaald.

In de brief wordt verschillende keren verwezen naar dierenasiel het Blauwe Kruis. De Bondt vermoedt dan ook dat de afzender in die richting moet gezocht worden, bij enkele ex-medewerkers. Al stelt hij dat het zeker niet rechtstreeks van het dierenasiel komt. In 2014 werd het gemeenteraadslid wel al eens in elkaar geklopt tijdens de opendeurdag van het asiel. Al wil hij voorlopig niemand met de vinger wijzen.

“De rechtstreekse aanleiding voor de haat-/dreigbrief lijkt een recent artikel in het partijblad van N-VA te zijn. In de brief wordt hard uitgehaald. “Dat het door jou is dat het asiel nu goed samenwerkt? Dat jij een doorlichting en transparante werking forceerde? Gy en het asiel zijn precies nog heiliger dan de paus. Je hebt zeker veel van die erfenis gekregen als zwijggeld?? En ondertussen maar afgeven dat ge zo ziek zijt. Slachtoffer en held spelen tegelijk. Sluwe, valse vos“, zijn maar enkele van de passages. “Dit komt echt zeer bedreigend over”, reageert De Bondt. “Bovendien heb ik de indruk dat iemand me al een tijdje achtervolgt. Daarom besloot ik klacht in te dienen bij de politie. Dat de afzenders mij persoonlijk proberen te raken door mijn ziekte uit het verleden te gebruiken, vind ik heel laag bij de grond.”

Het gemeenteraadslid hoopt dat er snel duidelijkheid komt over wie hem viseert.

(MM)

Brugs gemeenteraadslid dient klacht in na ontvangen dreigbrief

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier