Bruggeling Pol Van Den Driessche wordt diplomatiek adviseur van de minister-president

© Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

Bruggeling Pol Van Den Driessche, voormalig senator, wordt diplomatiek adviseur van minister-president Jan Jambon. “Ik mag mee Vlaanderen helpen verkopen in het buitenland”, zegt het Brugse N-VA gemeenteraadslid.

Als senator was Pol Van Den Driessche vijf jaar lang voorzitter van de Belgische Groep van de Interparlementaire Unie (IPU), die geregeld op buitenlandse missie trok en internationale politieke delegaties ontving. Die ervaring zorgde ervoor dat hij zopas aangesteld werd tot diplomatiek adviseur.

“Het is een nieuwe functie die zopas gecreëerd werd, ik maak voortaan deel uit van de buitenlandse cel van minister-president Jan Jambon”, zegt Pol Van Den Driessche. “Concreet zal ik elke buitenlandse missie van onze Vlaamse premier moeten voorbereiden en begeleiden. Maar ook de ontmoetingen met buitenlandse delegaties in ons land. Eerstdaags vertrekt Jan Jambon naar Nederland voor een ontmoeting met de Nederlandse minister-president. Nadien neemt hij deel aan het staatsbezoek van koning Filip aan Luxemburg. In november gaat hij met prinses Astrid en liefst 500 ondernemers naar China. “Telkens zal ook de Brexit-problematiek ter sprake komen”, zegt Pol Van Den Driessche.

“Vlaanderen is een exportland, onze export genereert 350 miljard euro op jaarbasis. Dat ik mee Vlaanderen mag verkopen in de wereld is een hele eer. Dat Jan Jambon ook de nieuwe Cultuurminister is biedt ons tevens de kans om de Vlaamse cultuur van vroeger én nu aan de wereld te tonen. Als IPU-voorzitter heb ik dertig buitenlandse missies ondernomen en honderd internationale delegaties ontvangen. Vanuit mijn ervaring weet ik hoe je met Arabieren én met Chinezen moet onderhandelen. Elke nationaliteit vereist een andere aanpak.”

“Voor West-Vlaanderen is dit niet onbelangrijk. Veel West-Vlaamse bedrijven zijn gericht op de export: van de agro-industire tot de high tech. En tijdens mijn internationale trips stelde ik steeds opnieuw vast hoeveel West-Vlamingen uitgezwermd zijn naar andere landen”, aldus Pol Van Den Driessche.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten