Afscheidnemend schepen Hilde Decleer (CD&V) kondigde dit aan tijdens de gemeenteraad, na een interpellatie van raadslid Sandrine De Crom (Open VLD). Die vroeg zich af waarom Brugge niet instapt in het Europees project WIFI4EU, dat zoveel mogelijk Europese gezinnen toegang wil geven tot internet.

Volgens Hilde Decleer is de kans miniem dat Brugge voor WIFI4EU geselecteerd wordt. Bovendien heeft Brugge niet zo'n goede ervaring met gratis internet: "In 2012 zou de firma Zapfi wifi voorzien in de stad, maar dat bedrijf ging failliet. Er waren ook technische problemen: in het Unesco werelderfgoed mogen geen zichtbare antennes geplaatst worden. Dat is nochtans nodig, want wifi draagt niet ver."

"Daarom kiest Brugge er sinds enkele jaren voor om een aantal publieke ruimtes uit te rusten met Wifi: de bibliotheken, het stadhuis, Daverlo, Huis van de Bruggeling, Biekorf en MaZ. In de toekomst willen we dat ook doen voor het evenementenplein 't Zand en voor de stadshallen. Enkel voor de hallen is een kostprijs al geraamd, die bedraagt 50.000 euro....", aldus Hilde Decleer.

(SVK)

Afscheidnemend schepen Hilde Decleer (CD&V) kondigde dit aan tijdens de gemeenteraad, na een interpellatie van raadslid Sandrine De Crom (Open VLD). Die vroeg zich af waarom Brugge niet instapt in het Europees project WIFI4EU, dat zoveel mogelijk Europese gezinnen toegang wil geven tot internet.Volgens Hilde Decleer is de kans miniem dat Brugge voor WIFI4EU geselecteerd wordt. Bovendien heeft Brugge niet zo'n goede ervaring met gratis internet: "In 2012 zou de firma Zapfi wifi voorzien in de stad, maar dat bedrijf ging failliet. Er waren ook technische problemen: in het Unesco werelderfgoed mogen geen zichtbare antennes geplaatst worden. Dat is nochtans nodig, want wifi draagt niet ver.""Daarom kiest Brugge er sinds enkele jaren voor om een aantal publieke ruimtes uit te rusten met Wifi: de bibliotheken, het stadhuis, Daverlo, Huis van de Bruggeling, Biekorf en MaZ. In de toekomst willen we dat ook doen voor het evenementenplein 't Zand en voor de stadshallen. Enkel voor de hallen is een kostprijs al geraamd, die bedraagt 50.000 euro....", aldus Hilde Decleer. (SVK)