Voor dit gratis openbaar vervoer heeft de Stad Brugge een overeenkomst met De Lijn afgesloten. Dat dossier werd dinsdagavond door de Brugse gemeenteraad goedgekeurd. "In feite zou De Lijn dit met Vlaams geld zelf moeten doen", stelt burgemeester Renaat Landuyt.

Oppositieraadslid Geert Van Tieghem (N-VA) roept de Stad Brugge op om de strijdbijl met De Lijn te begraven en eindelijk tot een compromis te komen voor het inzetten van kleine, elektrische busjes. "Schaf de vervuilende dieselbusjes af die de stad zelf inzet. Er zit toch bijna niemand op!"

Volgens burgemeester Renaat Landuyt is dit de taak van het nieuw stadsbestuur volgend jaar. Ook Marleen Ryelandt (Groen) laakt het feit dat de vele zware bussen van De Lijn nog altijd de Sint-Jorisstraat kapot rijden. "Er is nog veel werk aan de winkel om van Brugge een autoluwe stad te maken. De hotels moeten hun gasten aanzetten om hun auto buiten stad te parkeren."

Voor dit gratis openbaar vervoer heeft de Stad Brugge een overeenkomst met De Lijn afgesloten. Dat dossier werd dinsdagavond door de Brugse gemeenteraad goedgekeurd. "In feite zou De Lijn dit met Vlaams geld zelf moeten doen", stelt burgemeester Renaat Landuyt.Oppositieraadslid Geert Van Tieghem (N-VA) roept de Stad Brugge op om de strijdbijl met De Lijn te begraven en eindelijk tot een compromis te komen voor het inzetten van kleine, elektrische busjes. "Schaf de vervuilende dieselbusjes af die de stad zelf inzet. Er zit toch bijna niemand op!"Volgens burgemeester Renaat Landuyt is dit de taak van het nieuw stadsbestuur volgend jaar. Ook Marleen Ryelandt (Groen) laakt het feit dat de vele zware bussen van De Lijn nog altijd de Sint-Jorisstraat kapot rijden. "Er is nog veel werk aan de winkel om van Brugge een autoluwe stad te maken. De hotels moeten hun gasten aanzetten om hun auto buiten stad te parkeren."