https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Brugge betaalt 460.000 euro voor gratis openbaar vervoer

Stefan Vankerkhoven

Brugge hoest 460.000 euro op voor het gratis openbaar vervoer van shoppers naar de binnenstad tijdens vijf winkelweekends in december en januari.

Voor dit gratis openbaar vervoer heeft de Stad Brugge een overeenkomst met De Lijn afgesloten. Dat dossier werd dinsdagavond door de Brugse gemeenteraad goedgekeurd. “In feite zou De Lijn dit met Vlaams geld zelf moeten doen“, stelt burgemeester Renaat Landuyt.

Oppositieraadslid Geert Van Tieghem (N-VA) roept de Stad Brugge op om de strijdbijl met De Lijn te begraven en eindelijk tot een compromis te komen voor het inzetten van kleine, elektrische busjes. “Schaf de vervuilende dieselbusjes af die de stad zelf inzet. Er zit toch bijna niemand op!”

Volgens burgemeester Renaat Landuyt is dit de taak van het nieuw stadsbestuur volgend jaar. Ook Marleen Ryelandt (Groen) laakt het feit dat de vele zware bussen van De Lijn nog altijd de Sint-Jorisstraat kapot rijden. “Er is nog veel werk aan de winkel om van Brugge een autoluwe stad te maken. De hotels moeten hun gasten aanzetten om hun auto buiten stad te parkeren.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.