Brug voor fietsers en voetgangers over de Leie via samenwerking met Vlaamse Waterweg

Burgemeester Simon Lagrange: "Dit wordt een belangrijke troef om de fietsveiligheid te verhogen tussen Zulte, Oeselgem, Wielsbeke en Waregem." © MVW
Redactie KW

Er komt een samenwerkingsovereenkomst die moet leiden tot de studie en realisatie van een nieuwe fiets-, en voetgangersbrug over de Leie op het grondgebied van Zulte.

“De aanleg van deze brug staat al sinds 2009 in het mobiliteitsplan van de gemeente”, vervolgt de burgemeester. “De Vlaamse Waterweg wil dit project nu uitvoeren en draagt ruim 60 procent van de kosten. Het is dus nu het moment om er voor te gaan.”

Fietsveiligheid verhogen

“De brug zal niet alleen de verbinding tussen het centrum van Zulte en het Kasteel herstellen maar vormt anderzijds ook een belangrijke troef om de fietsveiligheid te verhogen tussen Zulte, Oeselgem, Wielsbeke en Waregem. De nieuwe verbinding tussen de rechter-, en de linkeroever van de Leie zal een mooi, aangenaam en veilig alternatief vormen voor de autobrug over de Oeselgemstraat waar geen afgescheiden fietspad aanwezig is.”

“De nieuwe brug zal aansluiten op het fietspad langs de rechteroever, dat loopt richting Wielsbeke. De bouwkost wordt geraamd op 2,2 miljoen euro. De Vlaamse Waterweg draagt 62,5 procent van de kosten, de gemeente de overige 37,5 procent (825.000 euro)”, besluit Simon Lagrange.

Er zal de gemeenteraad dinsdagavond gevraagd worden een samenwerkingsovereenkomst goed te keuren met de Vlaamse Waterweg en vervolgens de studieopdracht te starten die volledig door de Waterweg zal gefinancierd worden. Na deze studie volgt de definitieve beslissing. De bedoeling is in 2022 te starten met de bouw van de brug.

Renovatie sporthal

De raad buigt zich ook over de goedkeuring van het definitieve bestek voor de sloop en de sanering van het terrein Lys Yarns en de goedkeuring van het bestek voor de renovatie van de oude sporthal. De bedoeling is het verstevigen van de houtstructuur van het dak in de sporthal, alsook het dichten en isoleren van het dak en het vervangen van deuren en scheidingswanden.

(RMN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier